Vraag:
Ik gebruik sinds kort eiwitten van een ander merk, maar merk dat ik last krijg van puistjes. Nu zag ik dat jullie product 93% puur is. Heeft u ervaringen met mensen die last kregen van puistjes, of is dat juist bij uw product minder?
Ik zag dat jullie ook een shake voor het slapen. Is deze aan te raden?
Antwoord:
De voornaamste reden voor het krijgen van puistjes door whey is de te hoge concentratie aan vet en lactose. De regel is over het algemeen, hoe lager het eiwitpercentage hoe hoger het vet- en lactosegehalte.
Wij hebben inderdaad goede ervaringen van klanten gehoord die bij het gebruik van onze whey geen last meer van puistjes hadden. Dit komt door het lage vet- en lactosegehalte.
De micellaire caseïne heeft echter een hoger vet- en lactosegehalte dan de whey isolaat (maar nog steeds behoorlijk binnen de grenzen van ‘veel’). Ik vermoed dat de micellaire caseïne daarom niet echt geschikt is als je gevoelig bent voor puistjes.
Antwoord:
Is er nog verschil in de soorten eiwitten, zoals eiwitten van geiten, koeien etc.?
Antwoord:
De verschillen in whey van koeien en geiten zitten voornamelijk in het aminozuurprofiel. De een is niet slechter dan de ander maar er zijn nogal wat mensen die allergisch zijn voor whey van koeien. In de praktijk zul je zien dat whey van koeienmelk (standaard) beter gefilterd worden en ook veel hogere eiwitpercentages halen. Dit komt puur door het feit dat de grote bedrijven die goed in het filterproces zijn (nog) geen geitenmelk bewerken voor de productie van whey.