Vraag:
Op julle website zag ik dat jullie gratis samples beschikbaar hebben van jullie Pea Protein. Ik ben al een tijd opzoek naar een goed lactose vrij supplement dus ben benieuwd naar het product. Graag zou ik ook willen weten waarom jullie juist een product leveren dat van erwten is gemaakt. Tot nu toe heb ik rijst-eiwit, ei-eiwit en soja-isolaat geprobeerd.
Antwoord:
Rijst-eiwit heeft een vrije vieze textuur. Het voelt als krijt in je mond. Je hebt ook hele dure bruine-rijsteiwit die is behandeld met een soort gom. Die heeft een lekkere textuur, maar is erg duur.
Ei-eiwit is moeilijk lekker te maken. Je hebt er veel zoetstof en aroma voor nodig. Daarnaast kun je al vrij vlot een allergie voor kippenei-eiwit ontwikkelen als je er teveel van consumeert. Een andere vervelende bijkomstigheid is dat, wanneer je er winderig van wordt, je enorm naar rotte eieren gaat ruiken.
Over soja durf ik niets met zekerheid te zeggen. Ik vermoed dat het een negatief hormonaal effect heeft.
Pea protein, of erwteneiwit, smaakt redelijk goed – al zal niet iedereen het lekker vinden – en heeft een goed aminozuur profiel. Beter dan dat van rijst en in de buurt van soja. Wie wil proberen of de smaak en textuur van de Pea Protein voldoende bevalt, kan via info@powersupplements.nl een gratis sample aanvragen.