Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Oké’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.
Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium. Bekijk analyserapport (.pdf) |
2000 gram Pure Whey Protein Isolate (wei eiwit isolaat), gezoet met stevia.
Eiwitgehalte: 90%.
Mix 1 gladgestreken maatschep (ongeveer 30 gram) Pure Whey Protein Isolate met 200 ml melk, water, vruchtensap, of je eigen favoriete mixrecept.
Mogelijke momenten van inname voor sporters:
Bij een (eiwit)dieet:
Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.
Extra ingrediënten per smaak:
Bos-Aardbei: smaakaroma, kleurstof bietenrood; Vanille, Framboos: smaakaroma; Zwarte Bes: smaakaroma, kleurstof bietenrood, kleurstof anthocyanen (druivenschilextract).
Allergenen
Melkeiwit, lactose.
Deze whey eiwit is gezoet met de natuurlijke zoetstof stevia. Zoek je whey eiwit zonder enige toevoeging, ga dan naar de Pure Whey Protein Isolate 1000 gram of 2000 gram en kies daar voor de smaak 'naturel'.
----
Lage prijs, hoge kwaliteit
Veel eiwit voor weinig geld. Dat is de Pure Whey Protein Isolate van Power Supplements. Een zuivere, uitstekend oplosbare, lekkere wei-eiwit isolaat met een hoog eiwitpercentage van 90% en een zeer laag vet- en lactosegehalte. En dat voor de laagste prijs in de Benelux! De prijs is zelfs vergelijkbaar met die van goedkope wei-eiwit concentraten (65-80% eiwit).
Het genoemde eiwitpercentage is op basis van drooggewicht. Onderaan deze pagina hierover een uitgebreide toelichting.
Whey of wei-eiwit wordt door velen beschouwd als de beste eiwitbron voor een toename van vetvrije spiermassa na gewichttraining. Het past ook uitstekend in een eiwitdieet (wanneer het samen met bijvoorbeeld een portie groenten twee maaltijden vervangt).
Een wei-eiwit isolaat is hiervoor heel effectief. Het is voor sommigen makkelijker te verteren dan een wei-eiwit concentraat.
Alle kwaliteitsvoordelen om voor deze whey isolaat te kiezen:
Alle prijsvoordelen om voor deze whey isolaat te kiezen:
Het eiwit met de hoogste biologische waarde
Van alle voedingseiwitten heeft wei-eiwit isolaat de hoogst bekende ‘biologische waarde’. De biologische waarde is hoger naarmate een eiwit meer essentiële aminozuren bevat én als deze aminozuren in een goede verhouding aanwezig zijn. Wei-eiwit bestaat voor ongeveer de helft uit essentiële aminozuren. Van die essentiële aminozuren is weer bijna de helft de bekende ‘vertakte keten aminozuren’ (BCAA’s).
Dit alles maakt dat wei eiwit een zeer effectief voedingseiwit is voor behoud of groei van spiermassa! Pure Whey Protein Isolate draagt bij aan:
Voor sporters
Bij een (eiwit)dieet
Eiwitfracties
Dit hightech wei-eiwit isolaat is bereid d.m.v. Cross-Flow Microfiltratie bij lage temperatuur. Dit productieproces garandeert dat minimale schade wordt toegebracht aan de natuurlijke structuur van het eiwit. Eiwitfracties die het immuunsysteem ondersteunen en spierherstel bevorderen, blijven zo intact. De biologisch actieve glycomacropeptide, welke verloren gaat bij ‘ion exchange’ processen, blijft eveneens behouden.
Pure Whey Protein Isolate bevat de volgende eiwitfracties:
Beta lactoglobuline 49 %
Glycomacropeptide 24 %
Alpha lactalbumine 21 %
Immunoglobuline G 4 %
Bovine serum albumine 2 %
Gemiddeld aminozuurprofiel (percentage van eiwit)
• Alanine 4.9 %
• Arginine 1.9 %
• Asparginezuur 10.8 %
• Cystine 2.3 %
• Glutaminezuur 17.2 %
• Glycine 1.6 %
• Histidine 1.6 %
• Isoleucine* 6.8 %
• Leucine* 10.2 %
• Lysine 9.3 %
• Methionine 2.0 %
• Phenylalanine 3.0 %
• Proline 6.4 %
• Serine 4.4 %
• Threonine 7.0 %
• Tryptophan 1.6 %
• Tyrosine 3.0 %
• Valine* 6.0 %
* = BCAA (vertakte keten aminozuur)
Aanvullende informatie over het eiwitpercentage:
Het gehalte eiwit in eiwitpoeders wordt door grondstofproducenten traditioneel gespecificeerd op basis van drooggewicht. Aanbieders van eiwitsupplementen gebruiken deze informatie vervolgens voor hun productspecificaties.
Eiwitpoeders zijn echter niet geheel droog. Zo bevat een gefilterd wei eiwit isolaat normaal gesproken zo'n 4-5% vocht. Het gehalte eiwit in Pure Whey Protein Isolate ligt daardoor in de praktijk zo'n 4-5% lager dan de 90 tot 93% eiwit die is vastgesteld op basis van het drooggewicht.
Voor Pure Whey Protein Isolate in de smaak naturel geldt een eiwitpercentage van 93% op basis van drooggewicht. Na correctie van 4-5% voor het vochtgehalte, komen we op een eiwitgehalte van 88-89% eiwit. Voor zover wij weten is dit gecorrigeerde eiwitpercentage alsnog het hoogste van alle beschikbare eiwitpoeders in Nederland en België.
Voor de overige smaken Pure Whey Protein Isolate is tezamen zo'n 3% aroma, stabilisator en zoetstof toegevoegd. Het eiwitpercentage op droge stof komt hiermee uit op 90%. Na correctie voor het vochtgehalte komt het gecorrigeerde eiwitgehalte uit op 85-86%. Er is hierbij sprake van enige variatie doordat voor de verschillende smaken eiwit verschillende hoeveelheden aroma worden gebruikt.
Laboratoriumanalyse Whey Isolaat Power Supplements
Naar aanleiding van de commotie rondom 'gespikete' eiwitproducten bij de grootste Nederlandse webshop voor sportvoeding is er terecht twijfel onstaan bij consumenten omtrent de inhoud van deze producten. Bevatten ze echt wel wat er op het label staat?
Onze formules zijn duidelijk, een eiwitpoeder met zo min mogelijk toevoegingen, dus geen fructose, dextrose en andere suikervullers. Daarnaast bevatten onze smaakaroma’s niet stiekem losse glycine en alanine om het eiwitpercentage omhoog te halen ('spiken').
Power Supplements heeft vanwege de commotie enkele producten naar het onafhankelijke laboratorium NutriControl gestuurd ter controle. Hieronder enkele van de resultaten voor de analyse van de whey Isolaat met de smaak Vanille-Stevia: (per 100 gram):
Vocht: Eiwit op droge stof: Ruw Eiwit: Koolhydraten: Alanine: Glycine: |
5,3g 91,4g 86,6g 2,1g (waarvan lactose 0,7g) 4,7g (gelijk aan natuurlijke waarde) 1,5g (gelijk aan natuurlijke waarde) |
Klik hier om de volledige analyse te bekijken (pdf).
Klik hier voor de meest recente analyse (pdf 06/2024).
Per 100 g | Per 30 gram | |
Energie | 1598 kJ / 380 kcal | 479.4 kJ / 114 kcal |
Eiwit | 91,3 g | 27,4 g |
Koolhydraten | 2,5 g | 0,8 g |
- waarvan suikers | 0,0 g | 0,0 g |
- waarvan lactose | 2,5 g | 0,8 g |
Vet | 0,3 g | 0,1 g |
- waarvan verzadigd | 0,0 g | 0,0 g |
Vezels | 0,0 g | 0,0 g |
Zout | 0,5 g | 0,2 g |
* Afhankelijk van de smaak kan de voedingswaarde afwijken. |
Smaak | Whey isolaat | Aroma | Natuurlijke kleurstof | Zoetstof |
---|---|---|---|---|
Bos-aardbei - Stevia | 96.70% | 2.80% | 0,40% beet red | 0,30% stevia |
Framboos - Stevia | 97.30% | 2.00% | - | 0,30% stevia |
Vanille - Stevia | 98.17% | 1.53% | - | 0,30% stevia |
Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium. Bekijk analyserapport (.pdf) |