Sluiten
Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Oké’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.
 

Cookie-voorkeuren

Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Oké’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.



Zet analytische cookies aan of uit.


Visolie (Omega-3)

Visolie (Omega-3)

  • Hogere concentratie goede omega-3 vetzuren
  • Extreem zuiver
  • Kleine capsule, makkelijk in te nemen
  • Vrijwel vrij van vissmaak en -geur
  • Voordelige grootverpakking, zeer lage prijs
  • Friend of the Sea-keurmerk
Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)
Een kleine capsule die
toch veel omega-3 bevat.

Inhoud

270 capsules (softgels) à 525 mg visolie.

Analyse per capsule:

  • Totale gehalte omega-3 vetzuren: 340 mg
  • Gehalte EPA: 180 mg
  • Gehalte DHA: 125 mg

Oxidatiewaarde (Totox): tussen 3 en 5.

Dosering

Het aanbevolen gebruik van Omega-3 is 1 tot 2 capsules per dag. Het verdient de voorkeur om de capsule(s) in te nemen bij de maaltijd(en) of met ruim water.

Gebruik niet meer dan 2 capsules per dag zonder dit te bespreken met een arts.  

Hartpatiënten wordt geadviseerd om Omega-3 uitsluitend te gebruiken na overleg met een arts. 

Overschrijd de maximale aanbevolen dosering niet. Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten

  • Zuiver visolieconcentraat (uit ansjovis en sardines)
  • Visgelatine (capsule)
  • Plantaardige glycerol (capsule)
  • Water (capsule)
  • Antioxidant: natuurlijke gemengde tocoferolen

Vrij van gluten, melk, lactose en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Allergenen

Vis.

 

Dit product zit ook in:
- O-mega pakket
- Eiwitdieet Pakket

Zuivere, geconcentreerde visolie voor een zeer lage prijs
 
Deze visolie is een zeer zuiver product, met een hoge concentratie goede omega-3 vetzuren. En dat voor een zeer lage prijs, die vergelijkbaar is met die van de laagst geprijsde merkloze standaard-visoliën.

Visolie (omega-3) is een voedingssupplement met een verbluffend brede werking. Het bevat de twee vetzuren EPA en DHA waarvan tal van gunstige effecten voor de hartfunctie, hersenfunctie en oogfunctie inmiddels officieel erkend zijn.

De omega-3 vetzuren EPA en DHA uit visolie:
- dragen bij aan het behoud van een normale hartfunctie bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA + DHA (overeenkomend met 1 capsule)
- dragen bij aan het behoud van normale triglyceriden waarden in het bloed bij een dagelijkse inname van 2000 mg EPA + DHA (ongeveer 6 capsules). Gebruik niet meer dan 2 capsules per dag zonder dit te bespreken met een arts. Dit geldt met name voor hartpatiënten.
- dragen bij aan het behoud van een normale bloeddruk bij een dagelijkse inname van 3000 milligram EPA + DHA (ongeveer 9 capsules). Gebruik niet meer dan 2 capsules per dag zonder dit te bespreken met een arts. Dit geldt met name voor hartpatiënten. 

Het omega-3 vetzuur DHA uit visolie:
- draagt bij aan het behoud van een normale hersenfunctie bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA per dag (2 capsules)
- draagt bij aan het behoud van een normale oogfunctie (‘gezichtsvermogen’) bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA per dag (2 capsules)
- draagt bij de normale hersenontwikkeling en oogontwikkeling van een foetus en kind dat borstvoeding krijgt wanneer de moeder dagelijks 200 mg DHA consumeert in aanvulling op de aanbevolen dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA (dit is opgeteld een hoeveelheid overeenkomstig met 2 capsules).
 
Al deze gunstige effecten zijn misschien niet direct interessant voor sporters. Toch is visolie na eiwit, creatine en een goede multivitamine zeer populair als voedingssupplement bij alle takken van sport. 

Alle kwaliteitsvoordelen om voor deze Visolie (Omega-3) te kiezen:

  • Een merkolie geproduceerd met het accent op zuiverheid. Gewonnen uit speciaal geselecteerde kleine vis (ansjovis, sardine) die het minste is belast met vervuilingen als zware metalen, dioxinen en PCB’s.
  • Door toepassing van een aanvullend grondig zuiveringsprocédé wordt het laagst mogelijke niveau aan vervuilende stoffen gerealiseerd. Vrijwel alle vervuilende stoffen blijken niet detecteerbaar!
  • Deze zuiverheid wordt getest door onafhankelijk laboratorium NutriControl.
  • Hoge concentratie omega-3 vetzuren: 340 mg Omega-3 vetzuren per capsule waarvan 180 mg EPA en 125 mg DHA.
  • Natuurlijke trygliceriden-vorm in plaats van kunstmatige ethylester-vorm
  • Softgel-capsules geproduceerd door vooraanstaande West-Europese producent, die voldoet aan de strenge GMP- en HACCP-eisen.
  • Levering in softgel-capsules van visgelatine in plaats van standaard gelatine.
  • Vrijwel vrij van vissmaak en -geur!
  • Lage oxidatiewaarde (Totox): tussen 3 en 5

De prijsvoordelen om voor deze Visolie (Omega-3) te kiezen:

  • Een prijsniveau dat veel lager is dan wat gebruikelijk is voor een kwaliteitsolie. De prijs is zelfs vergelijkbaar met de laagst geprijsde standaard visoliën bij drogist en supermarkt.
  • Kwantumkortingen bij 3, 6 en 12 stuks.
  • Nog eens extra gunstig in combinatie met Pure Whey Protein Isolate in het O-Mega voordeelpakket.

Zuiverheid en kwaliteit

De regelmatige consumptie van vette vissoorten wordt aanbevolen door de Nationale Gezondheidsraad. Vette vis heeft een gunstige invloed op de gezondheid. Die invloed is breed en wetenschappers zijn het er over eens dat het merendeel van de gunstige effecten op de gezondheid te danken is aan de vetzuren EPA en DHA in de olie van de vis.

Ondanks de voordelen voor de gezondheid eet niet iedereen graag vis. Sommige mensen staat de smaak niet aan. Anderen zijn (terecht) bezorgd om de vervuiling van vette vis uit zeeën en kwekerijen. De vis kan hoge concentraties kwik, PCB’s, dioxinen en andere giftige stoffen bevatten.

Veel mensen kiezen vanwege het gemak, de afwezigheid van een vissmaak of vanwege de zuiverheid voor het gebruik van visolie in capsules. Twee capsules leveren ruimschoots de door de Nationale Gezondheidsraad aanbevolen dagelijkse hoeveelheid goede vetzuren. Omdat de eerder genoemde vervuiling vooral in de olie achterblijft, is het zaak een zo schoon mogelijke visolie te gebruiken. Onze visolie, gecapsuleerd in opdracht van ons zusterbedrijf Glucosamine.com, is een zeer zuivere olie, wat de onafhankelijke laboratoriumtests die wij laten uitvoeren aantonen.

Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)

Geen vieze smaak achteraf

Ray Pelegrin, 24 november 2023
Prima visolie, ik gebruik het in combinatie met magnesium voor betere opname. Geen vieze smaak achteraf

Bij vragen wordt uitgebreid de tijd genomen

Sander Snel, 21 juni 2023
Al jaren de beste kwaliteit en zeer schappelijke prijzen, bij vragen wordt uitgebreid de tijd genomen om een goed onderbouwd en wetenschappelijk antwoord te geven. Keep up the good work!

Werkelijk de allerbeste

Annemarie van Kessel, 7 juni 2023
Werkelijk de allerbeste visolie capsules!

Lijkt uitstekend te werken

J.A. Wegman, 5 juni 2023
goed in te nemen en lijkt uitstekend te werken

Geen vis oprispingen

Kevin Pronk, 8 januari 2023
Zeer zuiver. Dit is het enige omega-3 supplement waar ik geen vis oprispingen krijg, zelfs niet na de maximale dosering.

Geen last van boertjes met vissmaak

Jeroen Suijkerbuijk, 16 december 2022
Geen last van boertjes met vissmaak/geur, oftewel zuiver product!

Heel licht verteerbaar

Godelieve Dubois, 15 september 2022
Kwaliteit product heel licht verteerbaar

Geen last van maagzuur

Anne Veldman-Visser, 30 augustus 2022
Geen last van maagzuur met deze visolie, wat bij andere visolie wel het geval is.

Veel minder spierpijn

Marcel Briegoos, 24 april 2022
Ik merk sinds ik 3 capsules per dag gebruik dat ik veel minder spierpijn heb na de trainingen. Een echte aanrader .

Geen vissmaak

Angela Rijkers, 4 april 2022
Geen vissmaak

Zonder bijsmaak

Yvana van den Hork, 7 februari 2022
Goede kwaliteit visolie zonder bijsmaak

Top

Emiel Bakker, 16 december 2021
Top kwaliteit

Dosering
1
Klant vraag:
Welke dosering is aan te raden voor mijn kinderen van 13 en 10 jaar
Voor kinderen van 13 en 10 jaar volstaat 1 capsules van 1000 mg per dag. Het zijn overigens geen kleine capsules, dus niet alle kinderen zullen die makkelijk kunnen doorslikken. Belangrijk is de capsule door te slikken met bijvoorbeeld een flink glas water.
Visgeur + smaak
5
Klant vraag:
Heb laatst een pot Visolie van jullie binnen gekregen. Naar aanleiding van [een topic op een bodybuildingforum]

Visolie capsule open gemaakt met een mes en ruik een stevige vis geur, wanneer ik de olie proef dan proef ik ook duidelijk vis. Dit zou een teken zijn van slechte kwaliteit visolie door oxidatie.

Ben benieuwd wat jullie reactie hier op is?

Alvast bedankt.
Hoi Jordi,

De meeste mensen beoordelen de smaak van onze Omega-3 capsules als heel mild. Maar het verschilt natuurlijk per persoon hoe je dit ervaart.

Gelukkig wordt op onze visolie een laboratorium test gedaan die een waarde geeft voor de mate van oxidatie. Voor de laatste partij visolie was de peroxide waarde 0 MEQ/kg (lager kan niet). Soms ligt deze iets boven nul. Maar hij ligt altijd ruim onder de grens van 2 MEQ/kg.

Vanaf productie gaat de peroxide waarde langzaam stijgen. Omdat wij ongeveer elke 3 maanden een verse partij visolie laten maken, kun je bij ons altijd visolie kopen met een lage oxidatie waarde.

Kris
Beste kris,

Bedankt voor uw reactie. Is dit rapport toevallig ook in te zien?

Alvast bedankt!
testrapport
is het dan ook verstandig om potje visolie binnen een bepaalde tijd op te hebben ? na het eerste keer openen.
Het is inderdaad beter om niet lang te doen met de visolie.
Triglyceriden vs ethyl-esters
1
Klant vraag:
Heeft u een uitleg waarom jullie juist voor Triglyceriden kiezen? Ik lees zo teel tegenstrijdige artikelen er over. wat is nou de juiste keuze?

'Studies met ethyl-esters'
Ethyl-esters zijn de vorm van omega-3-vetzuren die het meest onderzocht zijn. De twee grootste humane studies met omega-3-vetzuren die tot nu toe zijn uitgevoerd (de Japanse JELIS-studie en de Italiaanse GISSI-studie1,2), hebben gebruik gemaakt van ethyl-esters. Deze studies lieten duidelijk gunstige resultaten zien met deze vorm van visvetzuren met betrekking tot het minder vaak optreden van cardiovasculaire aandoeningen bij mensen met een verhoogd risico hierop’

Geleidelijke opname van ethyl-esters
Een ander gunstig aspect van ethyl-esters is dat zij geleidelijker worden opgenomen dan triglyceriden.3 Dit is bijvoorbeeld van belang bij het voorkomen van hartritmestoornissen die kunnen optreden na een hartinfarct.4 Deze treden het vaakst op in de ochtend.5 Bij het gebruik van een ethyl-esterproduct bij het avondeten, zal de piekwaarde hiervan de volgende ochtend bereikt worden, waardoor ze juist op het kritieke moment het grootste beschermende effect kunnen uitoefenen. Uiteindelijk worden de ethyl-esters net zo volledig opgenomen als triglyceriden en zullen deze tot dezelfde omega-3-bloedwaarden leiden.6 Een verklaring voor de vertraagde opname zou kunnen bestaan uit het feit dat de enzymen (hydrolasen) in het darmlumen iets langer de tijd nodig hebben om de ethyl-esters om te zetten in vrije vetzuren dan in het geval van triglyceriden. De verdere opname door de darmcel en vervolgens de omzetting van de vrije vetzuren in nieuw gevormde triglyceriden, waarna deze in het lichaam opgenomen kunnen worden via de lymfe, gebeurt in beide gevallen op identieke wijze. 7-12

Veiligheid van ethyl-esters
Omega-3-vetzuren in de vorm van ethyl-esters hebben een uitgebreide veiligheidsscreening ondergaan voordat deze überhaupt ingezet konden worden in genoemde grote studies. In de jaren dat deze studies hebben gelopen, zijn er dan ook geen negatieve bijwerkingen naar voren gekomen.1,2

Oxidatieve belasting
Daarnaast is er onderzocht of deze vorm van meervoudig onverzadigde vetzuren aanleiding zou geven tot een verhoogde oxidatieve belasting van het lichaam ten opzichte van vetzuren in de vorm van triglyceriden. Dit bleek geenszins het geval.13-15 Dat is natuurlijk ook logisch omdat we uit eerder onderzoek weten dat de ethyl-esters net als triglyceriden volledig in de darm worden omgezet en dat dit niet in het lichaam (bijvoorbeeld door de lever) gedaan hoeft te worden.7

Zou u me kunnen helpen? ik zie door de bomen het bos niet meer. graag wil ik uw producten blijven gebruiken. TG of EE?
Geachte heer/mevrouw Verschuren

Uitsluitsel in het triglyceriden versus ethyl-esters debat kan ik u niet geven. Ik heb wel de abstracts gelezen van de studies die u aanhaalt:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23839902 (GISSI studie)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17398308 (Jelis studie)

Er blijkt hier geen sprake te zijn van een vergelijkende studie waarin ethyl-esters en triglyceriden tegen elkaar worden uitgezet. Er is alleen gekeken naar de ethylesters. Op basis van deze studies is daarom niet te zeggen of ethylesters superieur zouden zijn aan ‘normale’ visolie .

Wat ik wel weet is dat een natuurlijke voedingspatroon omega-3 vetzuren in triglyceridenvorm bevat. De kunstmatig geproduceerde ethylesters zijn moeilijker te verteren. Vandaar waarschijnlijk de trage opname.

In de door u geciteerde tekst wordt genoemd dat hogere bloedplasma waarden van omega-3 vetzuren correleren met minder boezemfibrilleren. Misschien komt dit doordat de mensen met de hogere waarden beter in staat waren de ethylesters op te nemen. Het is niet uit te sluiten dat gewone visolie tot nog betere resultaten had geleid omdat de opname makkelijker verloopt!

Ik begrijp dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Ik heb dat zelf ook regelmatig. We maken het onszelf ook heel erg moeilijk door met wetenschappelijke studies op zoveel kleine details in te gaan. Als je een stap terug zet en het grotere plaatje bekijkt, geeft dat vaak rust. Wat je dan ziet is dat de mens lichamelijk en geestelijk het best gedijt wanneer een ‘natuurlijk’ leefpatroon wordt gehanteerd: rust, ritme, regelmaat, natuurlijke ongeraffineerde voeding en veel lichaamsbeweging in de buitenlucht. Dit is de leefwijze waarop de mens door de millennia heen is afgestemd.

Als we dan kijken hoe omega-3 vetzuren in dit plaatje passen, dan denk ik dat vis en eieren een logischere keuze zijn dan visoliecapsules (het is alleen erg jammer van de vervuiling in de vis en de eieren). Als dan toch gekozen wordt voor een supplement, dan is het mijn mening dat visoliecapsules met een natuurlijke olie meer in het plaatje passen dan ‘opgewerkte oliën’ met een extreem hoog gehalte EPA en DHA en dat die op hun beurt weer beter zijn dan ethyl-esters. De ethyl-esters zijn de minst natuurlijke keuze.

Ik hoop dat ik u met deze informatie wat meer houvast heb kunnen geven.

Kris Kuiper
Omega 3 samenstelling
1
Klant vraag:
vraagje: als de omega 3 capsules een inhoud hebben van 1000mg, en de inhoud word aangegeven als 480mg omega 3 (waarvan ongeveer 340mg EPA/DHA) en 3mg gemengde vitE. wat is de overige 517mg?
De overige 517 mg bestaat uit het volgende:

- Ongeveer 200 mg glycerol, wat een natuurlijk en onmisbaar gedeelte is van alle oliën en vetten.
Oliën en vetten bestaan uit triglyceriden. Een triglyceride bestaat uit 3 vetzuren verbonden aan een glycerol molecuul.

- 120 mg minder bekende omega 3 vetzuren zoals DPA.

- Diverse andere verzadigde en onverzadigde vetzuren die zich van nature in visolie bevinden.

Alle omega 3 oliën die een hoger gehalte EPA en DHA hebben, zijn op een of andere manier onnatuurlijk. Ze bevatten bijvoorbeeld geen olie maar synthetische ethylesters. Of ze bevatten chemisch gecreëerde triglyceriden met kunstmatig hoog gemaakte gehaltes EPA en DHA.

Kris
Gehalte zware metalen
1
Klant vraag:
wat is de max hoeveelheid ( ppm ) zware metalen in deze visolie?

Lood:
Kwik:
Cadmium:

Groet
W
Het maximale gehalte zware metalen voor deze visolie is als volgt.

Lood: 0,1 ppm (0,1 microgram per capsule met 1000mg olie)
Kwik: 0,01 ppm (0,01 microgram per capsule)
Cadmium: 0,02 ppm (0,02 microgram per capsule)

Wij laten steekproefsgewijs controles uitvoeren door een onafhankelijk laboratorium. Ik zie in de laatste 3 jaar geen waarden die boven de detectielimiet komen. Verder terug heb ik niet gekeken, maar ik kan me ook geen gelegenheid herinneren dat we zware metalen hebben gevonden. Met andere woorden, er zijn geen zware metalen te vinden in deze visolie.

De detectielimieten zijn als volgt:

Cadmium 0,010 microgram/g
Mercury 0,010 microgram/g
Lead 0,100 microgram/g

Je ziet dat de maximale toegestane waarde die gehanteerd wordt voor de zware metalen in deze visolie in geval van lood en kwik gelijk is aan de detectielimiet. En voor cadmium liggen ze dicht op elkaar.
Dat is de reden dat het laboratorium steeds geen vervuiling heeft kunnen vinden.

Kris
Peroxide en anisidine waardes
1
Klant vraag:
Beste,

een simpele vraag. Zijn bij dit product de peroxide en anisidine waardes bekend en zo ja, wat zijn deze?

mvg,

Dennis Liem
Hallo Dennis,

Hieronder staan de gegevens voor de meeste recente batch visolie.

Peroxide waarde = 0 MEQ/kg
Anisidine waarde = 6

Kris
Inhoud visolie
3
Klant vraag:
goeiedag

vandaag viel me op dat binnen de visolie capsules (lucht)bellen ( of wat het ook is )zitten in elke capsule

kun je me dat ff uitleggen....
De visolie (van sardines en ansjovis) die wij gebruiken is niet chemisch bewerkt. Hierdoor bevat deze visolie naast omega-3 vetzuren ook andere van nature voorkomende vetzuren. De andere vetzuren hebben een lagere stollingstemperatuur dan omega-3 vetzuren. Dit betekent dat de visolie al vrij snel hele kleine kristallen zal vormen. Dit is gestolde olie.

Je kunt het vergelijken met koudgeperste olijfolie. Als de olijfolie iets koeler wordt, zal ook een deel van de olie stollen. Je ziet dit als een bezinksel. Bij de visoliecapsules zie je klein vlekjes die lijken op luchtbelletjes, maar wat in feite gestolde visolie is.

Omdat chemische bewerkte visolie een kunstmatig hoog gehalte omega-3 vetzuren bevat en vrijwel geen andere vetzuren, zal zo'n olie pas in de koelkast of vriezer gaan stollen.
Bedankt voor de duidelijke antwoord
Maar is het dan slecht voor je gezondheid ?
Is kwaliteit daardoor minder?
Een olie heeft geen andere invloed op de gezondheid wanneer deze stolt. In je lichaam wordt het overigens weer 37 graden warm en zal de visolie volledig vloeibaar worden.

De stolling heeft ook geen negatieve invloed op de houdbaarheid. Bij een wat lagere temperatuur is de houdbaarheid zelfs beter.

Alleen wanneer je de capsules zou invriezen kunnen de capsulewanden beschadigen wat de houdbaarheid misschien nadelig beïnvloed.
EPA/DHA en Oxidatie (peroxide waarde) visolie
1
Klant vraag:
Er zijn laatste tijd veel schandalen over Visolie.
In de USA waren veel merken merken onder de loep genomen.
De EPA/DHA kwamen haast nooit overeen met het label.
Ook was er veel oxidatie van de visolie.
Ik heb daardoor tegenwoordig weinig vertrouwen in visolie supplementen.
Vertrouwd u Stepan Nutrition en hun omega-3 product?
Heeft u evt. wat aanvullende info/labtests over de EPA/DHA content
We maken nu al meer dan 10 jaar gebruik van dit gerenommeerde merk visolie. De kwaliteit is altijd uitstekend. We hebben nog nooit een slecht uitslag ontvangen van het laboratorium.

De meest recente waarden (januari 2015) van de gehaltes EPA, DHA, totaal gehalte omega-3 en de oxidatie / peroxide waarde zie je in het laboratorium rapport onderaan.

Even ter vergelijking de waardes zoals we die aangeven op de website ten opzichte van de uitslag zoals je die onderaan terugvindt:

Gehalte EPA: typische waarde 210 mg, gegarandeerde minimale waarde 170mg, uitslag test 180 mg.

Gehalte DHA: typische waarde 150 mg, gegarandeerde minimale waarde 120mg, uitslag test 180 mg.

Gehalte EPA+DHA: typische waarde 360 mg, gegarandeerde minimale waarde 310mg, uitslag test 360 mg

Gehalte Omega-3 vetzuren: typische waarde 480 mg, gegarandeerde minimale waarde 415 mg, uitslag test 440 mg.

Je ziet dat de waardes van de vetzuren kunnen variëren. Dit komt doordat de vetzuren niet worden losgeknipt van het glycerolmolecuul en na een selectieproces weer (deels foutief) wordt teruggeplakt. De olie blijft behoudt zijn natuurlijke compositie en natuurlijke variatie!

De peroxide waarde is 0. Beter kan niet. De peroxide waarde krijgen we teruggekoppeld sinds 2014. Bij alle tests is deze 0 geweest.

oxidatie waarde of peroxide waarde visolie
Grootte van de visolie capsule
3
Klant vraag:
Hoe groot zijn deze capsules ongeveer? Ik ben niet zo’n makkelijke capsule slikker dus ben op zoek naar een klein tot middelgroot formaat. Ik neem liever een kleine capsule meer dan dat ik zit te strijden met een grote capsule!
Visoliecapsules zijn over het algemeen verkrijgbaar in 2 formaten: 500mg en 1000mg. Onze 1000mg capsule is vanwege de grootte meestal niet geschikt voor iemand die moeite heeft met het slikken van capsules.

Wat wel een oplossing kan zijn, is het doorprikken van de capsule en de olie eruit duwen. De olie kan eventueel vermengd worden met bijvoorbeeld een hapje yoghurt. Je kunt ook de capsule stukbijten en de visolie zo doorslikken.
ik prik de capsule om aan mijn hond op de brokken te geven.

teveel visolie slikken heeft negatieve effecten ( voor de mens ) nu vroeg ik me af , stel je eet helemaal geen vis ( maar wel amandelen en walnoten ieder dag ). is het dan toch beter visolie capsules te slikken ( 3 per dag ) of helemaal niet? er zijn positieve en negatieve effecten ervan....
De Nationale Gezondheidsraad adviseert om de vetzuren EPA en DHA te eten. Die zitten vooral in vette vis. Ze zitten niet in noten. DHA zit wel (een beetje) in eieren.

Eet je geen vis dan kun je per dag twee capsules omega-3 nemen.
Visolie als spieropbouwend supplement
6
Klant vraag:
visolie capsules moet je samen met voeding nemen toch ?
is er een bepaalde voeding waar je visolie absoluut niet samen moet nemen ?

als ik spieropbouwend visolie wil nemen 4 a 6 capsules per dag. hoe kan ik ze het beste verdelen over de dag? wanner beste nemen ?

bedankt.
Hoi André,

De gangbare opvatting is dat je visolie op elk moment kunt nemen en bij elk soort maaltijd. Sommige mensen menen dat je visolie het beste kunt combineren met een maaltijd die wat verzadigd vet bevat. Dit zou de oxidatie van de visolie verminderen. Neem je de visolie halverwege of aan het begin van een maaltijd, dan heb je het minste kans op een oprisping met vissmaak.

Wat betreft de dosering. Op internet zijn veel aanbevelingen te vinden van hoge doseringen visolie voor spiergroei (equivalent van 10 capsules per dag). Veel bodybuilders gebruiken dergelijke doseringen. Bijvoorbeeld door twee eetlepels van een vloeibare visolie te gebruiken.

Ten aanzien van die heel hoge doseringen zijn wij vanaf het begin terughoudend geweest. Onze aanbeveling is om nooit meer dan 6 capsules per dag te gebruiken. Voor de meeste mensen is een lagere dosering waarschijnlijk de betere keuze.

Recentelijk hebben wij studies gezien (die we nog evalueren) op basis waarvan wij waarschijnlijk de aanbeveling voor de dosering visolie voor spieropbouw en vetafbraak nog iets naar beneden bijstellen. Tot de evaluatie klaar is zetten we de aanbeveling op 2 tot 4 capsules per dag (was 2 tot 6 capsules per dag).

In plaats van een hoge dosering visolie te gebruiken, lijkt het beter een milde dosering visolie (bijvoorbeeld 3 capsules per dag) te combineren met een beperking van de inname van omega-6 vetzuren. Omega-6 vetzuren zijn veel terug te vinden in plantaardige oliën.

Kris
ok heel duidelijk maar waarom niet teveel visolie ( 6 a 10 capsules ) nemen op een dag ?
In verband met mogelijke negatieve bijwerkingen zoals overmatige oxidatie van de vetzuren en vermoeidheid.
ik zal hooguit 3 capsules nemen per dag en 1 capsule voor mijn hond per dag.

klopt het dat olijfolie snel oxideert ? telkens als je de dop eraf haalt dan oxideert het ?
Oliën met daarin onverzadigde vetzuren zijn aan oxidatie onderhevig. Meervoudig onverzadigde vetzuren oxideren nog veel sneller (met name visolie in een fles). Een fles olijfolie kan je het beste goed sluiten. Kokosolie daarentegen is vrijwel helemaal verzadigd is vrijwel immuun voor oxidatie.
en visolie in capsules is wel veilig van oxidatie?
kun je je pot visolie capsules beter in koelkast bewaren ?
Visolie voor de hond
5
Klant vraag:
als ik alles goed lees, dan is kwaliteit van jullie omega 3 heel zuiver, ik weet niet of je hierop een antwoord hebt maar enig idee of ervaring , of het ook gezond voor een hond is ?
volgens mijn dierenarts wel ( je zal ook denken met wat voor vraag komt hij haha )
Hoi Andre,

Veel mensen geven omega-3 aan hun hond. Het enige wat ik daarover gehoord heb is dat de vacht er van gaat glanzen.

Een ander veel gebruikt supplement voor honden is glucosamine. Dit wordt gegeven aan honden om te helpen bij dysplasie en artrose. Glucosamine werkt hiervoor bijzonder goed.

Kris
Ik heb zalmolie van biofood gegeven , vacht werd lekker zacht maar geef liever hoog kwaliteit visolie.
Dus ik zou bijvoorbeeld de glucosamine van jullie aan de hhond kunnen geven
kan ik de glucosamine van jullie ook aan een hond geven ?
Hoi Andre,

Onze glucosamine is prima geschikt voor je hond. De dosering glucosamine is afhankelijk van het gewicht van de hond:

Tot 15 kg: 1 capsule van 750 mg glucosamine per twee dagen
15-30 kg: 1 capsule van 750 mg glucosamine per dag
30-40 kg: 1 à 2 capsules van 750 mg glucosamine per dag
40 kg en meer: 2 capsules van 750 mg glucosamine per dag

Voor een nog beter resultaat kan glucosamine worden aangevuld met chondroïtine. Hiervoor geldt hetzelfde aantal capsules per dag als voor glucosamine.

Kris
Hoi kris

Als die 2 supplementen zo goed zijn voor de hhond kan ik dan niet evengoed de arthro-5 aan hem geven ? Of toch beter alleen die 2 supps ?
Ik ga de arthro-5 zelf ook gebruiken vanaf volgende week
Krill olie
1
Klant vraag:
Ik zie dat er als alternatief voor ’gewone’ visolie Krill olie wordt aangeboden en lees hierover het volgende: Omdat Krill aan fosfolipiden gebonden omega-3 vetten (EPA en DHA) bevat, wordt het makkelijker door het lichaam opgenomen dan gewone visolie. Krill olie wordt gemaakt van krill, een klein schaaldiertje dat in de poolzeeën van Antarctica leeft. De olie lijkt op visolie, maar je hebt er veel minder van nodig om te profiteren van dezelfde gezondheidsvoordelen als bij gewone visolie. Krill oil bevat: Omega-3 krillolie, fosfolipiden en astaxanthine.

Benieuwd hoe jullie dit beoordelen?
Krill olie lijkt op het vlak van ontstekingsremming vergelijkbare effecten te hebben als visolie, maar dan bij lagere doseringen. Het lijkt bijvoorbeeld goed te werken bij reumatoïde artritis.

Heel veel onderzoek is er nog niet gedaan met krill olie. Het is ons nog niet bekend hoe goed dit supplement werkt voor toepassingen als 'body shaping' supplement.

Het is jammer dat krill olie zo duur is.
Visgeur
1
Klant vraag:
Geachte heer/mevrouw,

U adverteert met een visolie vrij van visgeur en smaak. Echter, ik heb vandaag mijn pot ontvangen, bij het openen ervan rook ik al een visgeur. Dit is een teken van een slechte visolie.
Hoe komt het dat deze wel een visgeur heeft en wat kunt u er aan doen?

Groet,

Romen
De aanwezigheid of afwezigheid van visgeur en -smaak is inderdaad een aanwijzing of er sprake is van een kwalitatief goede visolie. Een standaardolie zoals die wordt gebruikt in de meeste visoliesupplementen ruikt en smaakt meestal sterk naar vis. Er zal ook veelvuldig sprake zijn van oprispingen uit de maag met een sterke visgeur.

Onze Omega-3 visolie is gedeodoriseerd, wat betekent dat de olie veel minder naar vis ruikt en smaakt. Geen enkele visolie is geheel vrij van visgeur en -smaak. Het is een natuurlijk product (tenzij het in grote mate chemisch is bewerkt, en dat is bij onze visolie niet het geval) en daardoor er zal altijd een zekere mate van visgeur aanwezig blijven. Wie er speciaal op gaat letten zal dus zeker een visgeur of -smaak kunnen waarnemen (overigens vooral als de softgel wordt opengemaakt, wat niet nodig is). Maar dat zal veel minder zijn dan bij een standaardolie en er zal ook veel minder sprake zijn van spontane 'visboeren'.

De visolie die wij gebruiken is absoluut geen slechte visolie, integendeel. Omega-3 visolie staat, vanwege een extra zuiveringsproces, bekend om zijn hoge zuiverheid. We laten de olie elk jaar door een onafhankelijk laboratorium testen op de aanwezigheid van zware metalen zoals lood, kwik, arseen en cadmium, en op biologische verontreinigingen, en sinds we daarmee bijna tien jaar geleden zijn begonnen zijn de resultaten zonder uitzondering extreem goed geweest. De waarden zijn zo laag, vaak niet eens meetbaar met de verfijnde meetapparatuur, dat je per dag duizenden capsules zou mogen innemen en dan nog niet de maximale normen zou overschrijden. Die normen worden vaak wel overschreden als je een paar keer per maand zalm eet.
Omega 3 gehalte en prostaatkanker
1
Klant vraag:
Lees laatste tijd meer artikels omtrent omega 3 gehalte en prostaatkanker. Hoe valt dit te verzoenen met de gunstige werking van omega 3 vetten ?

bron: http://jnci.oxfordjournals.org/content/early/2013/07/09/jnci.djt174.abstract - www.kanker.be/nieuws/omega-prostaatkanker
Hoi Erik,

Ik begrijp dat je verontrust bent als je dit soort artikelen leest. Die onrust zal jou en veel andere mensen nog vaak ten deel vallen. De reden is dat de media graag schokkend nieuws brengen. Dat trekt immers lezers.

Doordat er wereldwijd zoveel studies gedaan worden is er altijd wel iets negatiefs te melden. De meeste studies zijn echter geen 'echte' studies. In een echte studie wordt een 'interventie' toegepast. Men geeft bijvoorbeeld een groep mensen een behandeling en een andere groep krijgt een nep-behandeling (placebo). Bij voorkeur weten onderzoekers en proefpersonen niet in welke groep zij terecht zijn gekomen. Dit zogenoemde interventie-onderzoek is het enige soort onderzoek waaruit je (soms) echte conclusies kan trekken.

Bij de meeste studies kijkt men naar groepen mensen en wordt geprobeerd verbanden te zoeken tussen bijvoorbeeld een ziekte en een 'variabele' zoals een dieetfactor, roken of alcohol consumptie.

In geval van roken en alcohol gebruik zie je vaak een extreme invloed. In geval van dieetfactoren zoals cafeïne, verzadigd vet, eiwitten etc. vindt men vaak kleine invloeden. Vaak vindt men de ene keer een positief effect en een andere keer een negatief effect van zo'n variabele.

In de studie die je aanhaalt (Plasma Phospholipid Fatty Acids and Prostate Cancer Risk in the SELECT Trial) vertelt men dat ook eerdere studies een verband laten zien tussen het gehalte omega-3 in het bloed en het voorkomen van prostaatkanker. Dat maakt de waarde van het gevonden verband sterker. Maar hieruit mag nog niet de conclusie getrokken worden dat Omega-3 vetzuren slecht zijn bij prostaatkanker. Het enige wat er is bewezen is dat er een verband is tussen deze twee. Er is geen bewijs dat omega-3 prostaatkanker veroorzaakt! Hiervoor is interventieonderzoek nodig.

Voor iemand die niet bekend is met wetenschappelijk onderzoek klinkt dit als een slappe verdediging. Maar ik zal proberen uit te leggen waar mogelijk het probleem zit.

De auteurs van het artikel geven aan dat het resultaat tegen de verwachting in is. Ze noemen dat van Omega-3 vetzuren bekend is dat ze ontstekingsremmend werken. En het zijn juist ontstekingen die bijdragen in het ontstaan van kanker! Omega-3 zou dus moeten werken.

Ze vinden nog zo'n tegenstrijdig resultaat. De ontstekingsbevorderende omega-6 vetzuren lijken positief te zijn. Meer omega-6 correleert met minder prostaatkanker.

Zelfs transvetzuren, die in veel gevallen ontstekingsbevorderend werken, correleren met een lagere kans op prostaatkanker!! Dat is toch heel bizar.

Het lijkt erop dat een vetzuurprofiel in het bloed dat samenhangt met een levensstijl die we kennen als ongezond, aansluit bij een gunstigere verwachting ten aanzien van prostaatkanker.

Zou er iets niet kloppen? Zou het verband misschien terug te voeren zijn op iets anders?

In het artikel wordt nog een interessante opmerking gemaakt. Men schijft:

Low- and high-grade prostate cancer case subjects were more educated, had a higher prostate-specific antigen score, and had a larger proportion of first-degree relatives with a history of prostate cancer compared with noncases.

Het schijnt dus zo te zijn dat mensen met een hogere opleiding meer kans hebben op prostaatkanker. Zou dit betekenen dat een hoge opleiding leidt tot het ontwikkelen van prostaatkanker? Of zou er een andere factor zijn die verbonden is aan mensen met een hogere opleiding die hen vatbaarder maakt voor prostaatkanker?

Zou omega-3 een (tegen de verwachting in) een negatieve invloed hebben op prostaatkanker of is een hoger omega-3 niveau een factor die toevallig aan de orde is bij mensen met een hogere opleiding. Mensen die om een andere onbekende reden een verhoogd risico hebben.

Dit laatste is meer logisch. Zeker als je bedenkt dat het ongezonde transvet positief lijkt uit te pakken ten aanzien van prostaatkanker. Transvet wordt meer gegeten door lager opgeleide mensen. En lager opgeleide mensen hebben door een nog onbekende reden minder kans op prostaatkanker.

Als opleidingsniveau van belang is, dan zullen waarschijnlijk ook andere factoren onverwacht positief correleren met een verhoogde kans op prostaatkanker. Denk aan het soort huis waarin je woont en het merk auto waarin je rijdt.

Nou hebben de auteurs van het artikel geprobeerd te corrigeren voor zogenoemde 'storende variabelen' (zoals het opleidingsniveau). Maar de vraag is of de statistische aanpak hiervoor goed werkt. Ook voor de ontstekingsbevorderende transvetten lijkt er eveneens na correctie een (bijna significant) licht gunstig effect.

Stel dat de correctie goed is toegepast. Dan zie je dat een hogere bloedwaarde van EPA correleert met meer een licht verhoogde kans op prostaatkanker. Voor DHA is het verband iets sterker.

Zou het kunnen zijn dat het lichaam als een soort noodgreep EPA en DHA mobiliseert uit cellen om de ontstekingsremmende eigenschappen van deze vetzuren te kunnen benutten. Zou dat de reden zijn dat er hogere bloedwaardes gevonden worden? Het is bekend dat het lichaam bloedwaardes van vetten in sommige situaties kan variëren naar gelang de behoeftes van cellen in het lichaam.

Er is overigens nog een storende variabele die ik zou willen noemen. EPA en DHA worden vooral geconsumeerd in de vorm van vette vis. Het vetzuur DHA komt veel voor in kippeneieren. Beide voedingsmiddelen staan bekend om vervuiling met gifstoffen die kanker kunnen veroorzaken.

Nog een mogelijkheid van een storende variabele is de volgende bijzondere optie. De mensen in deze Amerikaanse studie kregen een grote hoeveelheid selenium en synthetische vitamine E. Dat kwam doordat deze mensen deelnamen aan een grotere interventie studie (SELECT Trial) waarin onderzocht is of supplementen met hoge doseringen selenium en vitamine E de kans op kanker konden verminderen.

Dat ze veel selenium kregen is niet zo slim omdat Amerikanen al behoorlijk veel selenium in hun dieet hebben (de grond in Amerika bevat veel van dit mineraal).
Dat ze veel vitamine E kregen is waarschijnlijk ook niet zo fijn en mogelijk problematisch voor de bewijsvoering dat omega-3 vetzuren prostaatkanker zouden bevorderen. Mogelijkerwijs verhindert vitamine E namelijk de kankerremmende effecten van visvetzuren! zie bijvoorbeeld dit artikel: http://www.ergogenics.org/hoe-visolie-beschermt-tegen-kanker.html

Zoals je ziet is de mens en de invloed van allerlei factoren op zijn gezondheid erg complex en kunnen we maar moeilijk vertrouwen op studies die zoeken naar verbanden.

De enige manier om echt te weten wat er speelt is door mensen vette vis, eieren, zuivere visoliesupplementen of placebo te geven en hen vervolgens langere tijd te volgen. Maar dit is helaas praktisch niet haalbaar.

Mijn persoonlijk advies om kanker te voorkomen omvat de volgende maatregelen:

- Allereerst: slaap voldoende (niet wakker hoeven worden door een wekker) en neem een goede 'slaaphygiëne' in acht. Lees eens over slaaphygiëne, het woord betekent iets anders dan je misschien zou vermoeden.

- Ten tweede: sport en beweeg volop

- Ten derde: probeer niet al teveel te stressen. Wees bewust van je emoties. Wees tevreden met wat je hebt terwijl je open staat voor kansen die je krijgt. Stress maakt meer kapot dan je lief is. Ik weet niet wat erger is, veel stress of een 'slechte' voeding. Voor veel mensen weegt de stress factor zwaarder.

- Wellicht overbodig: rook niet en wees matig met alcohol.

Kris
Is visolie nog te gebruiken na houdbaarheidsdatum?
1
Klant vraag:
Hallo, Kan het kwaad als ik nog deze visolie tabletten neem als de houdbaarheidsdatum op 02/2014 staat? Ik had nl een voorraad staan, maar helemaal achteraan bleken nog oudere busjes te liggen met houdbaarheidsdatum 02/2014. Met vriendelijke groeten, Kris Persyn
Hoi Kris

De capsules zijn deze maand nog te gebruiken. Daarna zijn ze niet ineens bedorven, maar het is wel zo dat oudere visolie meer belastend wordt voor je lichaam. Naarmate de visolie verder voorbij de houdbaarheidsdatum gaat, bevat het meer geoxideerde vetzuren die niet gezond zijn.

Je kan proberen de capsules in de vriezer te leggen om zo verdere oxidatie zo veel mogelijk tegen te gaan. Je zou dan elke dag de capsules voor die dag kunnen ontdooien en gebruiken. Optimaal zou denk ik zijn om de capsules voor de volgende dag al de avond tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen om te ontdooien. Ik kan niet garanderen dat dit werkt. Ik vermoed van wel.

Kris Kuiper
Samenstelling Omega 3 1000mg capsules.
1
Klant vraag:
Een capsule van 1000mg heeft de volgende samenstelling:
Gehalte EPA: 210 mg* [170mg**]
Gehalte DHA: 150 mg* [120mg**]
Gehalte EPA+DHA: 360 mg* [310mg**]
Gehalte Omega-3 vetzuren: 480 mg* [415 mg**]
Natuurlijke gemengde tocoferolen: 3 mg

wat zijn de andere ca 500 mg ?
Zit er omega 6 in?
Een olie bestaat uit moleculen die 'triglyceriden' genoemd worden. Een triglyceride bestaat uit glycerol met daaraan verbonden 3 vetzuren. Die vetzuren kunnen bijvoorbeeld omega-3, omega-6 of verzadigde vetzuren zijn.

Er bestaat geen natuurlijke visolie waarvan de triglyceriden alleen maar omega-3 vetzuren bevatten. Een natuurlijke visolie heeft altijd een samenstelling die verschillende soorten vetzuren omvat. Daar zitten bijvoorbeeld ook verzadigde vetzuren bij. Het aandeel omega-6 zal echter zeer gering zijn.

De samenstelling van onze natuurlijke visolie is bijna 20% glycerol en bijna 50 procent omega-3 vetzuren (met name EPA en DHA). De rest van het gewicht bestaat uit andere natuurlijke vetzuren.

Visolie capsules met hogere concentraties omega-3 zijn chemisch bewerkt. Door middel van het chemisch losknippen, scheiden en weer vastplakken kunnen hogere concentraties omega-3 verkregen worden. Hierbij kunnen onnatuurlijke triglyceride configuraties ontstaan die moeilijker te verteren zijn.

In de wedloop naar de allerhoogste omega-3 gehaltes, zijn er zelfs bedrijven die de vetzuren niet meer terugplakken aan glycerol. Zo zijn er bijvoorbeeld ethylester-vetzuren. Dit is naar onze mening niet gezond. In sommige landen is dit verboden. Ethylesters zijn in feite ook niet langer een 'olie'.
Wetenschappelijk bewijs
1
Klant vraag:
Hallo,

Zijn de effecten van visolie wetenschappelijk bewezen? Of is het verstandiger om verse vis te eten (afgezien van giftige zware metalen want die wegen niet op tegen de voordelen heb ik vernomen)?
De gunstige effecten van visolie zijn wetenschappelijk bewezen. Visolie is dan ook een van de weinige supplementen waarvan de gezondheidsclaims door de European Food Safety Authority (EFSA) zijn goedgekeurd. Die goedkeuring is gegeven op basis van overtuigend wetenschappelijk bewijs. Overigens hebben ook whey proteïne en creatine dergelijke goedgekeurde gezondheidsclaims.

Voor de werking maakt het niet uit of de visolie wordt gegeten in vorm van verse vis of visoliecapsules. Wij staan op het standpunt dat het de voorkeur heeft de goede vetzuren te halen uit verse vis (2 à 3 keer per week). Voedingssupplementen zijn namelijk niet bedoeld om voeding te vervangen, maar om die aan te vullen.

Wel is het zo dat er enkele vissoorten zijn, zoals zalm, die relatief veel vervuiling bevatten en die daarom beter niet te vaak kunnen worden genuttigd. Visoliecapsules, die gereinigde visolie bevatten. zijn dan ook een alternatief voor mensen die om die reden sommige vette vis willen mijden, die vis niet lekker vinden of die om praktische reden niet zo vaak vis willen eten.
Concentratie omega-3 visolie
1
Klant vraag:
Hallo,

Ik vroeg me af of het product omega 3 ook helpt bij het bevorderen van het concentratievermogen.

Zou u mij hierover willen informeren?

mvg
Wetenschappelijk bewijs voor een positief effect van visolie op het concentratievermogen is niet consistent.

Ondanks het gebrek aan een solide wetenschappelijke basis zijn veel mensen enthousiast over visolie voor bevordering van het concentratievermogen. Sommige gebruikers van visolie beweren dat ze er rustiger van worden.

Kris
Hoeveel capsules?
3
Klant vraag:
Gister heeft iemand mij tips gegeven over mijn voeding, waaronder het toevoegen van visolie en multi vitamine aan mijn dagelijks eten.
Hij zei dat het goed is om van beide één pil te nemen als aanvulling, maar bij jullie aanbeveling zie ik 2 tot 6 staan.
Ik eet niet veel vis in de week, dus daarom overweeg ik om visolie aan te schaffen.
Hoeveel capsules visolie raden jullie aan als het gaat om een aanvulling van mijn voeding?
Visolie (Omega-3) heeft een heel brede werking. Als je het supplement wilt nemen vanwege de gunstige invloed op het hart- en vaatstelsel, en je weinig vette vis eet, dan is de dosering twee capsules per dag. Dit komt ongeveer overeen met de dagelijkse hoeveelheid goede vetzuren die de Nationale Gezondheidsraad adviseert.

Voor een gunstige invloed op de gewrichten adviseren we een hogere dosering: 4 capsules per dag. En voor spieropbouw en vetafbraak adviseren we 4 tot 6 capsules per dag. De dosering die je kiest is dus afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt.
Dat lijkt me wat kort door de bocht. De hoeveelheid EPA en DHA in de capsules zijn hierin van belang, omdat dat hetgeen is waar het uiteindelijk om gaat. De Gezondheidsraad adviseert 450mg omega 3 per dag, niet een aantal capsules. Van de betere kwaliteit omega 3 capsules is dat 1 capsule per dag.
Het klopt inderdaad dat de Nationale Gezondheidsraad geen hoeveelheid capsules aanbeveelt, maar een hoeveelheid vetzuren (450 mg EPA en DHA per dag). Op basis daarvan, en ook op basis van wetenschappelijke onderzoeken, adviseren wij 2 capsules van ons product per dag. Eén capsule levert 360 mg EPA en DHA en dat is te weinig. Met 2 capsules wordt het advies ruimschoots gehaald. En wat meer vetzuren kan zeker geen kwaad.

Van de zinsnede over ‘de betere kwaliteit omega-3 capsules’ neem ik met kracht afstand. De hoeveelheid vetzuren in een capsule is namelijk geen enkele maatstaf voor kwaliteit, hoewel sommige fabrikanten dat wel zo doen overkomen. Bij kwaliteit gaat het in de eerste plaats om de zuiverheid (afwezigheid van verontreinigingen). Wat dat betreft leveren wij met ******* C38 van het Nederlandse Stepan Lipid Nutrition, bekend om zijn zuiverheid, een olie van zeer hoge kwaliteit. Onze olie is wat hoger geconcentreerd dan een standaard-visolie, maar dat op zich zegt niet zo veel over de kwaliteit.

Sterker nog, een heel hoge concentratie vetzuren duidt op een chemisch bewerkte visolie. De concentratie in onze olie is de hoogste die op natuurlijke wijze – door selectie van vetzuren – kan worden bereikt. Een hogere concentratie kan alleen worden bereikt door vetzuren via een chemische bewerking los te knippen van de glycerol ‘kapstok’. Na het scheiden van EPA en DHA van de ‘ongewenste’ overige vetzuren worden EPA en DHA weer vastgeplakt aan het glycerol molecuul. Wij zijn hiervan geen voorstander en geven de voorkeur aan een zo natuurlijk mogelijk olie.
Gehalte ALA omega-3 vetzuren
2
Klant vraag:
Beste PS,

Het gemiddeld gehalte omega3 per capsule is 480mg.
Hiervan is 210mg EPA (eicosapentaeenzuur)
en 150mg DHA (docosahexaeenzuur)
Waaruit bestaan de resterende 120mg (480-360) omega3-vetzuren?

EPA en DHA zijn 2 van de 3 meest belangrijke soorten omega3-vetzuren.
Nu zit er geloof ik geen ALA (alfa-linoleenzuur) in de viscapsules aangezien deze vetzuren niet uit vis zijn te winnen, correct me if i'm wrong..
Ik gebruik zelf lijnzaadolie.. MAAR zijn er ook andere rijke bronnen die dit vetzuur bevatten?
En is dit een idee om dit ook op een of andere manier aan te bieden?

Behalve EPA en DHA bevat de visolie ook DPA, ofwel Docosapentaeenzuur.

Ik denk dat lijnzaadolie een goede bron is van alfalinoleenzuur. Walnoten is misschien nog beter. Zou je walnoten een interessant product vinden voor in ons assortiment of heb je liever een voedingssupplement?
Oke. Bedankt voor jullie razendsnelle antwoord!
Walnoten lijken niet echt interessant als product aangezien deze vrij eenvoudig zijn te verkrijgen in de winkel/supermarkt. Los daarvan heb ik helaas een notenallergie vandaaruit mijn interesse in alternatieve producten met onverzadigde vetsoorten.

Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact