Sluiten
Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Okι’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.
 

Cookie-voorkeuren

Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Okι’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.



Zet analytische cookies aan of uit.


Collageen 450g

Collageen 450g

  • Collageen hydrolisaat in goed opneembare peptidevorm
  • Draagt bij tot instandhouding van normale botten en kraakbeen
  • Uitstekend oplosbaar
  • Geen bittere smaak
  • Merkproduct Peptan-B van Franse fabrikant
Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)
Met collageen sta je sterk

Inhoud

450 gram collageenpoeder.

Dit zijn ongeveer 45 maatscheppen van 10 gram (de maatschep is inbegrepen), goed voor 45 dagelijkse porties.

Samenstelling per dagdosering van 1 maatschep:

  • 10 gram collageen peptiden (collageen type 1)
  • 40 mg vitamine C (50% ADH)

Dosering

Los 1 afgestreken maatschep (10 gram) op in water of een warme of koude drank. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediλnten

Smaak naturel:

  • Collageenhydrolisaat Peptan-B
  • Calciumascorbaat (vitamine C)

Smaak tropical:

  • Collageenhydrolisaat Peptan-B
  • Natuurlijke aroma's
  • Calciumascorbaat (vitamine C)
  • Natuurlijke kleurstof beta-caroteen
  • Zoetstof steviolglycosiden van stevia

De collageenhydrolisaat in dit product is afkomstig van runderen. Het gaat om collageen type 1.

Voedingswaarde: zie tabellen onderaan deze pagina.

Collageen is de 'lijm' van ons lichaam

Collageen is een sterk, langgerekt eiwit. Maar liefst een kwart tot een derde van al het eiwit in het menselijk lichaam is collageen. Het heeft als functie om lichaamsweefsels zoals kraakbeen, botweefsel, pezen, de huid en alle interne organen van een stevige structuur te voorzien.

In samenspel met stoffen zoals chondroοtine* en hyaluronzuur* geeft collageen vorm, stevigheid en volume aan onder meer de gewrichten en de huid.

Collageen kan heel goed de lijm van het lichaam genoemd worden. In feite wordt collageen al zo genoemd. De naam collageen is namelijk afkomstig van het Griekse woord 'kolla' wat lijm betekent en de toevoeging 'gen' wat duidt op produceren of creλren.

Met vitamine C als ondersteuning voor normale collageenvorming draagt dit supplement bij aan de normale werking van:

  • Botten
  • Kraakbeen
  • Bloedvaten
  • Huid
  • Tanden en tandvlees

* Dit geldt voor chondroοtine en hyaluronzuur dat door het menselijk lichaam zelf geproduceerd wordt. Hoe het lichaam voedingssupplementen met deze stoffen, zoals Arthro-5, precies verwerkt, wordt door wetenschappers nog onderzocht.


Makkelijk oplosbaar, geen sterke smaak

Veel collageenpoeders zijn niet makkelijk oplosbaar en bij het mengen met vloeistof kunnen er klonten ontstaan. De collageen in peptidevorm die Glucosamine.com gebruikt is uitstekend oplosbaar in water en in andere dranken. Roeren met een lepel is voldoende, na een paar minuten is het poeder opgelost. Het gaat goed in zowel koude als warme vloeistoffen.

Collageensupplementen hebben vaak een sterke of zelfs bittere smaak. Het collageen in peptidevorm is echter nagenoeg smaakloos. Je kunt het dus gewoon mengen met water. Maar mengen met bijvoorbeeld vruchtensap of koffie kan ook.

Optioneel kun je kiezen voor collageenpoeder met de smaak van tropische vruchten, gezoet met een extract van de steviaplant.

Kwaliteit

Als je voor onze collageen kiest, kies je voor kwaliteit. Wij kunnen die op de volgende wijze garanderen:

  • Juiste, hoge dosering. Dit collageensupplement bevat 10 gram collageenpeptiden per dagdosering van ιιn maatschep. In wetenschappelijke studies is 10 gram collageen per dag een goede dosering gebleken. Een lagere dosering collageen, zoals die bijvoorbeeld in een paar capsules past, is vaak niet toereikend.
  • Kwaliteitsproduct. Onze collageen is van het merk Peptan-B, een product van de Franse fabrikant Rousselot. Het is geproduceerd volgens de strenge GMP- en HACCP-eisen. Dat betekent dat de fabrikant procedures volgt die voedselveiligheid en -hygiλne waarborgen.

  • Onafhankelijk getest. Het eindproduct wordt steekproefsgewijs gecontroleerd op zware metalen en biologische verontreinigingen door het onafhankelijk laboratorium NutriControl. Klik op het microscoop-symbool naast de productfoto voor het meest recente testresultaat.

 

Voedingswaarde

NaturelPer 100 g Per 10 gram
Energie 1520 kJ / 360 kcal 152 kJ / 36 kcal
Eiwit 89,5 g 9,0 g
Koolhydraten 0,0 g 0,0 g
- waarvan suikers 0,0 g 0,0 g
- waarvan lactose 0,0 g 0,0 g
Vet 0,0 g 0,0 g
- waarvan verzadigd 0,0 g 0,0 g
Vezels 0,0 g 0,0 g
Zout 1,4 g 0,1 g
TropicalPer 100 g Per 10 gram
Energie 1550 kJ / 370 kcal 155 kJ / 37 kcal
Eiwit 86,7 g 8,7 g
Koolhydraten 2,4 g 0,2 g
- waarvan suikers 0,8 g 0,1 g
- waarvan lactose 0,0 g 0,0 g
Vet 0,1 g 0,0 g
- waarvan verzadigd 0,1 g 0,0 g
Vezels 0,0 g 0,0 g
Zout 1,4 g 0,1 g

Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)

Makkelijk oplosbaar en neutraal van smaak

A Rozema, 8 maart 2024
Makkelijk oplosbaar en neutraal van smaak. Makkelijk besteld en snel geleverd dus top!!!

Lost goed op in (hete) koffie

Jeroen Kransen, 22 januari 2024
Lost goed op in (hete) koffie, en smaakt daar eigenlijk best goed in!

Almaar toenemende populariteit

Yvana van den Hork (Pasio Online), 17 juli 2023
collageen mag zich in een almaar toenemende populariteit verheugen onder onze klanten!

Ik ben een fan!

Amy, 30 mei 2023
Ik gebruik dit product al maanden en ik merk een aanzienlijke verbetering in mijn huid, haar en nagels. Dit zijn natuurlijk alleen dingen die je aan de buitenkant ziet, laat staan wat het binnen in het lichaam allemaal doet. Ik ben een fan!

Lost idd. goed op

Belinda , 3 april 2022
Voor het eerst gebruikt. De tropical smaak smaakt prima en het lost idd. goed op. Zeer tevreden over.

De meesten zullen dit smaakje wel waarderen

Ypie, 13 september 2021
Ik heb nu de Tropical smaak Collageen al een poosje geprobeerd in water opgelost. Het is net als een zoete limonade drank ongeveer. Je proeft niks van de collageen zelf. Wel vind ik het aan de zoete kant, maar mijn man vind de smaak prima! De meesten zullen dit smaakje wel waarderen denk ik!

Heel blij omdat het best goed smaakt

Ypie Samplonius, 16 april 2021
Ik ben heel blij met dit product omdat het best goed smaakt. Niet dat het heerlijk is, maar ik had hiervoor viscollageen van een ander merk en dat ruikt echt vies en smaakt veel minder goed dan deze rundercollageen (neutrale smaak). Ik heb er alle vertrouwen in dat het een goed product is wat ook echt helpt voor je gezondheid. Alle producten van Powersupplement ben ik super tevreden mee!

Beste tijdstip inname collageen
1
Klant vraag:
Wat is het beste tijdstip om Collageen in te nemen, ik lees op andere sites een half uur voor de maaltijd, ik zie op jullie site geen advies hierover.
Zoals je overal op het internet kunt lezen, is collageen de bouwsteen voor bindweefsels in het lichaam. Het lichaam is echter niet de hele tijd in de optimale staat voor de opbouw van eiwitten zoals collageen.

Wanneer het lichaam niet in de zogenaamde opbouwende fase verkeert, zal de inname van collageen niet leiden tot een optimale / maximale opbouw van nieuw lichaamseigen collageen.


De opbouwende fase wordt het beste geactiveerd door een maaltijd waarin ook andere eiwitten en koolhydraten aanwezig zijn. Mijn advies is daarom om het niet aan het begin van de dag in te nemen, maar juist een of enkele uren na een volwaardige maaltijd.

Na de inname van collageen worden de afzonderlijke componenten (aminozuren) vrij snel opgenomen. De aminozuren sluiten dan mooi aan bij de eerder genuttigde maaltijd die op dat moment voor een grote aanvoer van allerlei voedingsstoffen zorgt. De opbouwende machinerie draait dan op volle toeren.


In nuchtere staat is er overigens ook wel sprake van opbouw. Defecte eiwitten, waaronder ook collageen-eiwitten, worden gerecycled. In de nuchtere staat is er dus afbraak en opbouw tegelijk. Maar de afbraak is groter dan de opbouw.


Wanneer je in de nuchtere staat extra collageen inneemt, is het zeer de vraag of je het recyclingproces stuurt naar een netto opbouwende balans. De opbouwende signalen van de volledige maaltijd zullen de eiwitbalans in elk geval positief maken. En met inname van collageen heb je gelijk de unieke aminozuursamenstelling voorhanden die specifiek voor de opbouw van bindweefsels gebruikt wordt.

Viscollageen versus rundercollageen
1
Klant vraag:
Veel aanbieders bieden viscollageen aan (soms ook van Peptan). Zij beweren dat het aminozuur van viscollageen namelijk het beste aansluit bij het menselijk lichaam. Jullie collageen afkomstig van runderen. Mag ik vragen waarom jullie hiervoor kiezen?
Qua aminozuurprofiel ontlopen rundercollageen en viscollageen elkaar niet veel.

Respectievelijk (peptan rund / peptiden uit vis) bevatten deze twee soorten collageen de volgende percentages aminozuren*:

Glycine: 20,6% / 23,6%
Glutaminezuur + glutamine: 12,4% / 10,2%
Proline: 11,5% / 11,0%
Hydroxyproline: 11,4% / 8,9%
Arginine: 8,4% / 7,9%
Alanine: 8,1% / 11,8%

Op basis van deze vergelijking van aminozuren is peptan rundercollageen iets gunstiger dan viscollageen. Maar voor de algemene werking maakt dit naar mijn idee weinig verschil.

Een meer merkbaar voordeel van Peptan B (rundercollageen) is dat de smaak heel neutraal is. Viscollageen en ook andere merken rundercollageen hebben vaak een onaangename smaak.

Verder hebben we gekozen om geen viscollageen aan te bieden vanwege kwikvervuiling in vis. De meest giftige vorm van kwik is methylkwik. Dit zit gebonden aan viseiwit. Echter heb ik recent geleerd dat methylkwik niet in collageeneiwit gebonden wordt, maar aan spiereiwit van de vissen. Dit argument om niet te kiezen voor viscollageen is daarom komen te vervallen.

Wat een veel belangrijkere overweging is ten aanzien van de werking van collageen is het tijdstip waarop je het inneemt. Doe dit in niet in een staat van vasten, zoals direct na het opstaan wanneer er nog geen andere nutriλnten voorhanden zijn.

Voor het goed opstarten van de opbouw van collageen is het belangrijk dat de opbouwende machinerie van het lichaam aangezet is. De optimale situatie is wanneer het lichaam voeding heeft gehad met daarin ook andere eiwitten en koolhydraten. Met de afgifte van insuline en de gelijktijdige onderdrukking van cortisol na een maaltijd wordt een gunstig klimaat voor opbouw gecreλerd.

Heb je recent gesport, dan zijn ook andere positieve prikkels aanwezig en kan er behalve onderhoud ook sprake zijn van 'supercompensatie' van bijvoorbeeld de stevigheid van pezen, banden en botweefsel.



* Collageen is een bijzonder eiwit dat heel rijk aan specifieke aminozuren. Twee van die aminozuren komen weinig voor in andere eiwitten. De meest voorkomende aminozuren in collageen zijn glycine, alanine, glutaminezuur + glutamine, arginine, proline en hydroxyproline. Glutaminezuur en alanine komen ook veel voor in andere eiwitten en zijn geen reden om voor collageen als eiwitbron te kiezen.

Collageen is veruit de beste bron van proline en hydroxyproline. Het komt in weinig andere eiwitten voor. Glycine en arginine komen ook wel in andere eiwitten voor, maar collageen is een heel goede bron ervan. Je kunt de inname van deze aminozuren flink verhogen door collageen te gebruiken en dat kan zo zijn voordelen hebben.

Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact