Vraag & antwoord

Voegt extra vis olie echt iets toe aan de gezondheid ?
Visolie (Omega-3)
Visolie (Omega-3)
1
Klant vraag:
Ik heb niet zo lang geleden vis olie bij jullie besteld en aangezien het me ook goed leek voor mijn vader(66 jaar, nier verwijderd, hoog cholesterol) heb ik hem verteld dat het ook goed voor hem zou zijn om te gebruiken.
Mijn vader is echter altijd wantrouwig over supplementen en wilde het dus niet gebruiken voordat hij het bij de huisarts had nagevraagd of het enig nut heeft om visolie te slikken.
Dat heeft hij dus gedaan en volgens de Huisarts is het allemaal onzin en valt het ook wel mee met het besmette vis en kan je dus net zo goed gewoon vette vis eten en heeft het slikken van visolie geen meerwaarde.
Wat is jullie kijk hier op ?
Mijn vader is echter altijd wantrouwig over supplementen en wilde het dus niet gebruiken voordat hij het bij de huisarts had nagevraagd of het enig nut heeft om visolie te slikken.
Dat heeft hij dus gedaan en volgens de Huisarts is het allemaal onzin en valt het ook wel mee met het besmette vis en kan je dus net zo goed gewoon vette vis eten en heeft het slikken van visolie geen meerwaarde.
Wat is jullie kijk hier op ?
Als een arts geen studie heeft gemaakt van voeding, dan zal hij zich niet willen branden aan een advies. Het veiligste is dan maar om te zeggen dat het onzin is.
Inmiddels heeft het de Nederlandse Gezondheidsraad wel een advies gegeven voor de consumptie van vetzuren uit vis. Zij geven als aanbeveling om dagelijks 450 mg visvetzuren (als EPA + DHA) te eten.
Of vis vervuild is, hangt af van de soort en de geografische herkomst. Persoonlijk eet ik geen vissen die hoog in de voedselketen staan. Dat omvat zalm en tonijn. Ook paling schijnt overigens aardig vervuild te zijn.
Een alarmerend artikel over vervuilde vis verscheen in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Science. Een samenvatting hiervan kan je hier lezen:
http://www.ergogenics.org/zalm.html
Inmiddels heeft het de Nederlandse Gezondheidsraad wel een advies gegeven voor de consumptie van vetzuren uit vis. Zij geven als aanbeveling om dagelijks 450 mg visvetzuren (als EPA + DHA) te eten.
Of vis vervuild is, hangt af van de soort en de geografische herkomst. Persoonlijk eet ik geen vissen die hoog in de voedselketen staan. Dat omvat zalm en tonijn. Ook paling schijnt overigens aardig vervuild te zijn.
Een alarmerend artikel over vervuilde vis verscheen in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Science. Een samenvatting hiervan kan je hier lezen:
http://www.ergogenics.org/zalm.html
Natrium/sodium
Houdbaarheidsdatum?
Vrouwenvariant?