Sluiten
Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Ok้’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.
 

Cookie-voorkeuren

Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Ok้’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.



Zet analytische cookies aan of uit.


Whey Protein Hydrolysate DH30 1000g

Vernieuwde receptuur!

Inhoud en dosering

Whey Protein Hydrolysate DH30 1000g
(1)

  • Snelste opname van eiwit
  • Draagt bij aan behoud of toename van spiermassa
  • Hoogste functionele hydrolysegraad (DH30)
  • 50% di- en tripeptiden
  • Hoog eiwitgehalte tot 80%
  • Licht verteerbaar
  • Met elektrolyten
Rijk aan direct opneembare di- en tripeptiden

Vernieuwde receptuur!

Optimale hydrolyse

Vernieuwde receptuur; Power Supplements Whey Hydrolisaat is vernieuwd met Optipep ฎ, een whey hydrolisaat met een hogere DH waarde en een lagere (!) bitterheid.


Whey hydrolisaat neemt nog sneller op dan whey isolaat en whey concentraat. Het zorgt daarom na de training nog sneller voor ondersteuning bij behoud of toename van spiermassa. Een goede whey hydrolisaat kost daarbij nauwelijks energie om te verteren. Topsporters kiezen na een uitputtende training vaak voor een sterk gehydroliseerd eiwit en zijn heel positief over de effecten ervan.

Whey hydrolisaat supplementen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende niveaus van hydrolyse (DH-waarde). De meeste wei eiwit hydrolisaten in Europa hebben een DH waarde van slechts 4%! Wij beschouwen dit eigenlijk niet als een hydrolisaat omdat het in functie vrijwel gelijk is aan het reguliere niet-gehydroliseerde eiwit. Voor wei eiwit geldt dat de optimale mate van hydrolyse rond een DH waarde van 25 tot 30 ligt.

Optimale hydrolyse komt neer op het volgende:

Intacte eiwitten (rechterkolom in de grafiek) moeten zo veel mogelijk omgezet zijn naar peptiden (middelste drie kolommen).
Het aandeel direct opneembare di- en tripeptiden is zo hoog mogelijk.
Desondanks moet het aandeel vrije aminozuren (linkerkolom) relatief laag blijven.

Verderop in de tekst meer uitleg.

whey hydrolisaat DH30

Waarom een eiwithydrolisaat?

1. Snelle opname

Een eiwit hydrolisaat is een eiwit dat bewerkt is met enzymen. De enzymen hebben het eiwit omgezet naar korte ketens van aminozuren, zogenaamde peptiden. Het hydrolyseproces is vergelijkbaar met wat er tijdens de normale spijsvertering gebeurt met de eiwitten in onze voeding. Door de enzymatische bewerking wordt een eiwithydrolisaat makkelijker en sneller opgenomen dan een intact eiwit. In een situatie van intensieve sportprestaties kan de snelle opname heel voordelig zijn. Het herstel van de spieren kan hierdoor zeer snel op gang komen terwijl het lichaam minder energie hoeft te investeren in de vertering.

2. Verhoogde insulineafgifte

Na inname van koolhydraten (bijvoorbeeld vruchtensap of brood) geeft het lichaam insuline af om deze voeding op te nemen. Wanneer koolhydraten gecombineerd worden met eiwit is die afgifte nog sterker. Snel verteerbare koolhydraten die gecombineerd worden met een eiwit hydrolisaat veroorzaken echter de hoogste afgifte van insuline.
Een nog verdere toename van de insulineafgifte kan bereikt worden door bij de koolhydraten en whey hydrolisaat ook nog creatine en L-leucine / BCAA's te gebruiken. De verhoogde afgifte van insuline zorgt voor een versterkte opname van koolhydraten, aminozuren en creatine in de spiercellen. Tegelijkertijd wordt onder invloed van insuline het proces van eiwitsynthese in de spiercellen maximaal gestimuleerd.
Mensen met overgewicht hebben vaak een verminderde insulinegevoeligheid van de spieren en moeten voorzichtig zijn met de 'insuline-boosting' strategie. Zij zijn bij een verhoogd insulineniveau eerder geneigd vetweefsel op te bouwen.
Wij schatten in dat gezonde mensen met een lichaamsvetpercentage van 15% of lager de hydrolisaat-koolhydraat-creatine combinatie goed kunnen toepassen na een training. Voor mensen met een vetpercentage hoger dan 15%, is het waarschijnlijk beter alleen het eiwithydrolisaat te gebruiken of slechts een geringe hoeveelheid koolhydraten toe te voegen.

3. Energiebesparing door lichte verteerbaarheid

De opname van een gehydroliseerd eiwit kost het lichaam veel minder energie omdat het eiwit niet of in mindere mate hoeft te worden verteerd. Bij het lichamelijk herstel na intensieve lichamelijke inspanning is zo'n energiebesparing positief. Er blijft meer energie beschikbaar voor herstel, eventuele spiergroei en andere trainingsadaptaties.

4. Energiebesparing door beperkte immuunreactie

Voedselvertering kost ook veel energie doordat het immuunsysteem reageert op eiwitten. Eiwitten worden door het lichaam gezien als ongewenste lichaamsvreemde stoffen die het lichaam willen binnendringen. Een verregaand gehydroliseerd eiwit wordt echter niet of nauwelijks meer als lichaamsvreemd gezien. Het immuunsysteem reageert niet met een afweerreactie op de di- en tripeptiden.
Een minder sterke immuunreactie betekent wederom een energiebesparing een verminderde afgifte van het spierafbrekende hormoon cortisol en de mogelijkheid van sneller herstel na inspanning.
Bovenstaande geldt nog sterker voor mensen die case๏ne en wei eiwitten niet goed verdragen. Bij hen is de afweerreactie tegen de intacte eiwitten sterker dan normaal. Het lichaam zal stress ervaren en relatief veel cortisol vrijmaken. Met een eiwithydrolisaat hebben deze mensen veel minder of geen last van de problemen die zij ervaren met intacte case๏ne en wei eiwitten.

5. Volledige opname

Tot slot kunnen mensen met een suboptimaal werkende spijsvertering profiteren van het feit dat een eiwithydrolisaat 'voorverteerd' is. Bij een gebrekkige vertering van eiwitten blijft een deel van deze eiwitten in de darmen. Dat betekent dat minder eiwit / aminozuren beschikbaar is/zijn voor het lichaam. Anderzijds betekent het dat bacteri๋n in de darmen meer eiwitten tot hun beschikking hebben. Dit leidt op termijn tot darmproblemen.
Wil je spierherstel of spiergroei ondersteunen met extra eiwit? Maar heb je moeite met het verteren van eiwitsupplementen of extra eiwit uit je voeding? Dan is eiwit hydrolisaat voor jou het proberen waard.

Verschillende niveau's van hydrolyse

Het menselijk spijsverteringsstelsel breekt eiwitten af tot heel korte ketens van twee en drie aminozuren. Deze di- en tripeptiden worden opgenomen in de cellen van de darmwand en daar pas omgezet tot losse aminozuren. Een hydrolisaat welke zo snel mogelijk opgenomen moet worden, bestaat in de ideale situatie alleen uit di- en tripeptiden. In de praktijk is de productie van een supplement met alleen maar di- en tripeptiden moeilijk haalbaar. Voordat alle langere ketens ingekort zijn tot een lengte van maximaal 2 of 3 aminozuren, is een groot deel al gesplitst tot losse aminozuren. Losse aminozuren worden weliswaar ook snel opgenomen, maar het transport vanuit de darmen naar de cellen van de darmwand gaat iets moeilijker. Bij een te hoge inname van vrije aminozuren in een keer is de opname niet compleet en kan winderigheid of diarree optreden.

Hoog aandeel dipeptiden en tripeptiden

Whey Protein Hydrolysate DH30 heeft een zeer hoge hydrolysegraad (DH) en daardoor een hoog aandeel di- en tripeptiden van rond de 50%. Het aandeel vrije aminozuren is laag waardoor de opnamecapaciteit van de darmen niet wordt overschreden. Het merendeel van de overige peptidenketens zijn tussen 4 en 15 aminozuren. Na minimale vertering kunnen ook deze peptiden opgenomen worden. Minder dan 10% van de peptideketens is opgebouwd uit meer dan 15 aminozuren.

De meeste eiwit hydrolisaten in sportsupplementen hebben een hydrolsyegraad van DH4 tot DH12. Deze hydrolisaten worden veel trager opgenomen en geven eerder een allergene reactie. Daarnaast gaat ook het stimulerende effect op de insulineafgifte deels verloren.

Voedingswaarde

Per 100 g Per 20 gram
Energie 1712 kJ / 406 kcal 342.4 kJ / 81.2 kcal
Eiwit 79,6 g 15,9 g
Koolhydraten 5,3 g 1,1 g
- waarvan suikers 4,4 g 0,9 g
- waarvan lactose 3,0 g 0,6 g
Vet 7,7 g 1,5 g
- waarvan verzadigd 5,7 g 1,1 g
Vezels 0,0 g 0,0 g
Zout 0,5 g 0,1 g
* Afhankelijk van de smaak kan de voedingswaarde afwijken.

Vitaminen & Mineralen

Per 20 gram% ADH
Kalium579,0 mg 16.5%
Fosfor145,0 mg 11.6%
Calcium106,0 mg 11.2%
Magnesium12,0 mg 3.3
Chloride9,0 mg -

Kwaliteit van het gehydroliseerde eiwit

Laboratorium getest

Licht verteerbaar

GMP-gecertificeerd

Carbery Optipep ฎ

Er zijn veel verschillende soorten eiwit. Niet alle eiwitsoorten zijn even geschikt voor spieropbouw. Het bekende collageen(hydrolisaat) bevat een aminozuursamenstelling die weliswaar nuttig is voor de opbouw van bindweefsels maar die ongeschikt is voor de opbouw van contractiele eiwitten in de spiercellen.

De meest complete eiwitten voor spieropbouw zijn wei eiwit, caseine en kippenei-eiwit.

Whey Protein Hydrolysate DH30 is gemaakt van wei eiwit. Dit is het eiwit met het hoogste gehalte aan essenti๋le en vertakte keten aminozuren (EAA en BCAA). Voor spieropbouw is dit de optimale keuze.

Door zorgvuldige hydrolyse is dit eiwitsupplement heel goed te verteren door vrijwel iedereen en in de meest uiteenlopende omstandigheden. 

  • Optipep ฎ merkingredi๋nt
  • Getest in onafhankelijk laboratium
  • Licht verteerbaar
Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium Nutricontrol

Herstel versneld

Pieter Wijngaard, 2 augustus 2024
Ik gebruik dit direct na de training, een scoop mee na training water schudden en drinken de smaak is prima, wij gebruiken naturel. In heb begin nog geprobeerd klein beetje whey protein met smaak er bij te doen. Maar vonden we uiteindelijk niet nodig . Herstel versneld, het nodige vocht krijg je ook meteen. Mijn vrouw gebruikt het nu ook. We zijn er heel tevreden mee. Herstel is alles.

Inhoud en gebruiksinformatie

Inhoud

1000 gram Whey Protein Hydrolysaat (poeder). Eiwitpercentage: 77% (Naturel: 80%).

Ingredi๋nten

- Naturel
Gehydroliseerd wei-eiwitpoeder (bevat, melk, lactose).

- Tropische vruchten
Gehydroliseerd wei-eiwitpoeder (bevat, melk, lactose), aroma, zuurteregelaar citroenzuur, zoetstof sucralose.

Dosering

Mix 1 maatschep van 50 ml (ongeveer 20 gram) Whey Protein Hydrolysate DH30 met 300 tot 400 ml water, melk of vruchtensap. Bij gebruik van een shaker: 2 stevige schudbewegingen is voldoende.

Aanwijzingen voor gebruik

  • Neem 0,5 - 1 maatschep Whey Protein Hydrolysate DH30 voor, tijdens en/of na de training.
  • Typische gebruikswijze is 1 maatschep hydrolisaat per training.
  • Spreid de inname van doseringen die groter zijn dan 1 maatschep.
  • Gebruik maximaal 2 maatscheppen verdeeld over de training (peri-workout).


Voor een synergistisch effect tijdens of na afloop van (kracht)training kan Whey Protein Hydrolysate DH30 aangevuld worden met BCAA's, creatine en snel opneembare suikers zoals uit vruchtensap. Er hoeven geen elektrolyten toegevoegd te worden. Deze zijn al aanwezig in het hydrolisaat.
Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.

Waarschuwingen

Gebruik dit kaliumhoudende supplement niet zonder overleg met arts of apotheker in de volgende gevallen: Indien u lijdt aan nierinsuffici๋ntie, diabetes mellitus, hartfalen of hoge bloeddruk. Indien u medicijnen gebruikt van het type NSAID's, ACE-remmers, kaliumsparende diuretica of angiotensine II-antagonisten.

Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
Essential Amino Acids 450g
Essential Amino Acids 450g