Sluiten
Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Oké’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.
 

Cookie-voorkeuren

Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Oké’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.



Zet analytische cookies aan of uit.


Alle vragen over Whey Protein Hydrolysate DH25 Classic 1000g

Whey Protein Hydrolysate DH25 Classic 1000g
Aminozuur profiel whey hydrolisaat
1
Klant vraag:
Kan er ook aangegeven worden wat het aminozuur profiel is?
Bedankt voor je opmerkzaamheid! We gaan het aminozuurprofiel spoedig op de productpagina plaatsen. Hierbij alvast een overzicht per 100 gram:
Alanine 3.8 %
Arginine 2.9 %
Aspartic acid + Asparagine 9.05 %
Cysteine / Cystine 1.95 %
Glutamic acid + Glutamine 18.3 %
Glycine 1.79 %
Histidine (EAA) (1) 2.36 %
Isoleucine (BCAA-EAA) (2) 5.22 %
Leucine (BCAA-EAA) 10.59 %
Lysine (EAA) 8.67 %
Methionine (EAA) 2.62 %
Phenylalanine (EAA) 4.16 %
Proline 7.27 %
Serine 4.73%
Tryptophan (EAA) 1.94%
Tyrosine 4.32%
Valine (BCAA-EAA) 5.57%
Threonine (EAA) 4.74%

(1) EAA = Essential Amino Acid
(2) BCAA = Branched-chain Amino Acid
Vergelijking hydrolisaat dymatize vs optimum nutrition
1
Klant vraag:
Hallo powersupplements, [WheyHydro]

Zou je voor mij de verschillen van jullie whey hydrolisaat en de Iso-100 hydrolisaat van dymatize en de hydrowhey van optimum nutrition naast mekaar kunnen zetten en ik praat dan vooral over de DH waarde. En waar staat DH voor?

Gr martijn

 
Hoi Martijn,

Ik kan geen informatie vinden over de hydrolysegraad van de hydrolisaten van Dymatize en Optimum Nutrition! Deze merken geven die informatie niet. Dat is erg jammer want de hydrolysegraad is het belangrijkste onderscheidende kenmerk van een whey hydrolisaat of een caseine hydrolisaat.

DH staat voor 'degree of hydrolysis'. Met andere woorden de mate van hydrolyse. Bij een wei eiwit hydrolisaat komt een hydrolysegraad van 25 overeen met een gehalte van dipeptiden en tripeptiden van zo'n 30 tot 40% (zie de hydrolisaat vergelijkingstabel op onze productpagina (blauwe kolommen)). Voor de snelste en makkelijkste opname heb je zoveel mogelijk di- en tripeptiden nodig.

Sommige merken vermelden dat hun supplement een "100% hydrolisaat" is. Dat is een erg onhandige en verwarrende manier om een hydrolisaat te typeren. De 100% betekent in ieder geval niet dat er sprake is van 100% hydrolyse. Dat zou betekenen dat alle bindingen tussen aminozuren verbroken zijn. In dat geval heb je alleen vrije aminozuren, wat niet zo gunstig is voor de opnamesnelheid en darmtolerantie voor het supplement.

Wat 100% vaak wel betekent, is dat al het eiwit dat in het product is gebruikt een hydrolyse heeft ondergaan. Die hydrolyse is echter meestal geen sterke hydrolyse. Vaak heeft een whey hydrolisaat een hydrolysegraad tussen de 4 en de 12. In de tabel op de productpagina zie je wat het betekent als een wei eiwit een hydrolysegraad van 8 heeft. Je kan in de tabel aflezen hoe de verschillende peptiden vertegenwoordigt zijn in een wei eiwit hydrolisaat met een DH van 8 (rode kolommen).

DH25 is voor wei eiwit zo ongeveer de ideale hydrolysegraad. Het geeft het hoogste gehalte dipeptiden en tripeptiden zonder overmatig veel vrije aminozuren te krijgen.

Persoonlijk zou ik geen eiwit hydrolisaat gebruiken waarvan onbekend is hoe sterk de hydrolysegraad is of waarvan geen aandeel dipeptiden en tripeptiden wordt aangegeven.

Kris
2000g whey hydrolisaat
1
Klant vraag:
Waarom is de whey hydrolisaat niet te verkrijgen in 2000g versie?
Van whey hydrolisaat worden gemiddeld kleinere doseringen gebruikt. De doseerfrequentie is doorgaans ook wat lager; whey hydrolisaat wordt door de meeste mensen alleen bij de training gebruikt. Een bus poeder gaat daarom langer mee dan een pot whey isolaat. Verder is whey hydrolisaat iets gevoeliger voor bederf dan normaal wei eiwit. Een grote pot zal daarom eerder problemen geven met de houdbaarheid.

Voor een whey hydrolisaat van deze categorie (DH25) is 1 kg overigens een best aardig formaat. Vergelijkbare hydrolisaten zijn meestal verkrijgbaar van 250 tot 750 gram. Die supplementen zijn ondanks de geringere hoeveelheid vaak wel duurder!
Sucralose of stevia in de whey hydrolisaat?
4
Klant vraag:
Heei power supplements,

Is dit product al gezoet met stevia? Want sucralose is echt rommel. dan pak ik wel naturel;p

mvg,

Martijn
Hoi Martijn,

De naturel versie van Whey Hydrolisaat DH25 is helemaal vrij van zoetstoffen en smaakaroma's. Je kan deze desgewenst op smaak brengen met de GreenSweet stevia druppels. Je hebt vanwege de bittere smaak van de whey hydrolisaat natuurlijk wel meer stevia druppels nodig!

De versies van Whey Hydrolisaat DH25 met smaak zijn inderdaad gezoet met sucralose.

Kris
Oke,

Jammer want sucralose is zo een slecht spul,

Dan maar naturel,
En adviseer jij om het te neme onder of na de training?

Mvg martijn
Hoi Martijn,

Sorry voor de late reactie.

Mijn persoonlijke voorkeur is om whey hydrolisaat voor, tijdens en na de training te gebruiken. Ik mix 20 tot 40 gram in zo'n 1,5 tot 2 liter water. Vaak samen met wat maltodextrine. 15 tot 30 minuten voor de training begin ik al met het drinken van minimaal 250 ml. Tijdens de training drink ik steeds kleine slokjes. Wanneer de training is afgelopen heb ik meestal nog wat over wat ik dan in een keer opdrink. Als het meer dan 250 ml is, dan doe ik er nog wat langer over.

Kris
Kris,

Is het niet nutteloos om dit door de training heen te nemen?
Want ik heb wel eens gehoord dat dit word verbrand of niet opgenomen en het beter zou zijn om na de training te nemen.

Martijn
Verschil hydrolysegraad Optipep whey hydrolisaat
1
Klant vraag:
[WheyHydro] Beste PowerSupplements,

Via ergogenics kwam ik bij dit onderzoek uit:

http://www.ergogenics.org/whey-isolaat-versus-wheyhydrolisaat.html

Hierin geven ze proefpersonen whey hydrolisaat van het merk Optipep. Nu is het zo dat dit binnen NL ook te verkrijgen is. Helaas heeft deze hydrolisaat maar een dh van 4. Is jullie hydrolisaat dh25 nu echt superieur hieraan in de zin van een nog snellere opname en meer peptiden/insuline?

Gr


Hoi Erik,

Optipep is verkrijgbaar in verschillende niveau's van hydrolyse (onder andere DH8, DH12 en DH18). DH4 is zeer beperkt gehydroliseerd. Dat is gunstig voor de smaak. Het wordt dan nauwelijks bitter. Maar je hebt hiermee maar beperkt de voordelen die een eiwit hydrolisaat kan bieden. Whey hydrolisaat met een 'Degree of Hydrolysis' van 4 is absoluut een stuk trager in opname en geeft een minder sterke insuline respons dan DH25

We hebben de specificaties van verschillende hydrolisaten met verschillende hydrolysegraden vergeleken. Voor wei-eiwit is een hydrolysegraad rond DH 25 het optimum. je hebt dan een beperkte hoeveelheid vrije aminozuren. Het gehalte di- en tripeptiden is hoog. Langere eiwitketens zijn in de minderheid. Intact eiwit is nagenoeg afwezig.

Dit geeft alle voordelen die je van een hydrolisaat kan verwachten. Het geeft helaas ook het minpunt van bittere smaak. We hebben dat echter heel goed kunnen maskeren bij de smaken tropische vruchten en sinaasappel!

Het meest populaire eiwithydrolisaat op de markt (waarvan ik helaas de naam niet kan noemen omdat ik een vergelijking maak) heeft een hydrolysegraad van ongeveer 28. Omdat het hier om een caseďnehydrolisaat gaat is de verdeling van de grootte van peptiden ongeveer gelijk aan onze whey hydrolisaat. Caseine is immers een wat groter eiwit en heeft een net wat langer hydrolyseproces nodig.

Caseine hydrolisaat is overigens een heel stuk bitterder dan whey hydrolisaat. Whey hydrolisaat bevat ook meer essentiële aminozuren en BCAA's.

Kris
Opnamesnelheid Whey Protein Hydrolysate DH25 1000g
2
Klant vraag:
Hallo,

Weet je hoeveel uur deze stof werkzaam is ? M.a.w. wat is de opnamesnelheid?

Whey Protein Hydrolysate DH25 1000g

Mvg
Mike
De opnamesnelheid en daarmee de duur van werkzaamheid is afhankelijk van een aantal variabelen. Tijdens een training is de opname langzamer dan in rust doordat het maag-darmkanaal dan veel minder goed doorbloed is.

In rust is de opnamesnelheid van gewone whey een uur of 3. Ik verwacht dat voor een DH25 whey hydrolysaat het gros van de opname binnen anderhalf uur plaatsvindt.
Dit geldt natuurlijk alleen wanneer je de whey hydrolisaat op nuchtere maag inneemt. Wanneer de maag nog vol is, zal dit de opname vertragen.

Whey hydrolisaat wordt over het algemeen niet gebruikt in rust maar vlak voor, tijdens en direct na de training. Hoe dit de opnamesnelheid beinvloed is afhankelijk van de intensiteit van de training.

Ook de hoeveelheid water waarmee je de whey hydrolisaat inneemt heeft een invloed op de opnamesnelheid.

Al met al kunnen we helaas geen duidelijke indicatie geven van de tijdsduur waarover whey hydrolisaat wordt opgenomen.
Zelf houd ik 15 minuten voor de training aan als startmoment voor het drinken van de whey hydrolisaat shake (10 gram). Tijdens de training neem ik kleine slokjes (weer totaal 10 gram hydrolisaat). Na de training neem ik nog eens 10 gram.

Kris
Beste,

bedankt voor de info.
Weet je hoe lang Whey Protein Hydrolysate werkzaam is ? ( hoeveel uur ?)
Whey hydrolisaat in combinatie met Isolaat en Gainer?
1
Klant vraag:
Ik gebruik nu Pure Whey Protein Isolaat 's ochtends en voor de training en Supreme Gainer na een training. Is het zinvol om hier Whey Hydrolisate bij te nemen en zo ja, hoe en wanneer zou ik dat dan het beste kunnen doen?
Alvast bedankt voor jullie reactie.
Hoi Leon,

Whey hydrolisaat is voor gebruik rondom de training. Dat wil zeggen vanaf 15 minuten voor de training, tijdens de workout en tot zo'n 30 minuten na het sporten.

Omdat je voor je training al whey isolaat gebruikt, is het niet noodzakelijk om whey hydrolisaat voor of tijdens de training te gebruiken. Na je training is het echter een goede aanvulling op de Supreme Gainer. Tien gram bij de gainer is een goede dosering.

Wil je een nog sterkere stimulans van de spiergroei, dan voeg je nog 3 tot 6 gram leucine poeder en 4 gram creatine toe aan de post-workout shake. :-)
(Dat is de mix die ik gebruik).

Kris
Wei-eiwit hydrolisaat versus caseďnehydrolisaat
2
Klant vraag:
Beste Power Supplements,

Bestaat er een substantieel verschil tussen wei-eiwit hydrolisaat en caseďnehydrolisaat? Met betrekking tot de intacte eiwitten geldt dat wei-eiwit relatief snel wordt opgenomen en caseďne relatief langzaam. Wei-eiwit zorgt daarnaast voor een hogere insulinepiek dan caseďne.
Gelden deze verschillen ook voor de hydrolisaten van wei-eiwit en caseďne? Of bestaan deze verschillen niet bij hydrolisaten nu het gaat om korte ketens van aminozuren?

Met vriendelijke groet,

Remon van der Giessen
Hoi Remon,

Je stelt een heel interessante vraag. Er is inderdaad een groot verschil tussen intacte caseine en intact wei eiwit. Bij hydrolisaten van wei en caseine is het verschil afhankelijk van de hydrolysegraad.

Een zwak gehydroliseerd wei eiwit (bijvoorbeeld DH 8) wordt veel trager opgenomen dan het snelste caseine hydrolisaat (DH28).

Onze whey hydrolisaat DH25 heeft een vergelijkbare peptideverdeling als een caseinehydrolisaat met DH28. Omdat caseine een groter eiwit is, moet de DH waarde iets hoger zijn om dezelfde peptidegrootte / verdeling te krijgen. Met iets meer enzymatische splitsingen worden de 'fragmenten' van het caseine eiwit uiteindelijk net zo klein.

Aminozuurprofiel whey hydrolisaat versus caseďne hydrolisaat
Overigens blijft er wel een verschil tussen de caseďnepeptiden en weipeptiden. Wei eiwit heeft een gunstiger aminozuurprofiel voor spieropbouw/herstel. Wei eiwit bevat namelijk een hogere concentratie BCAA aminozuren en essentiële aminozuren dan caseďne. Dit aminozuurprofiel blijft voor het hydrolisaat ongewijzigd.

Eiwithydrolisaten en insulineafgifte
Specifiek met betrekking tot insuline kunnen we het volgende zeggen: Peptiden met de BCAA aminozuren leucine en isoleucine veroorzaken de sterkste insuline afgifte. Doordat wei hydrolisaat meer BCAA aminozuren bevat dan caseďne zal het de insuline waarschijnlijk sterker stimuleren zolang de hydrolysegraad vergelijkbaar is (whey DH25 versus caseďne DH28).
Hartelijk dank voor het duidelijke en snelle antwoord!
Hogere hydrolyse whey hydrolisaat
1
Klant vraag:
Wat zou er nou gebeuren als je whey hydrolisaat met een DH40 waarde of nog hoger zou maken. Krijg je dan een nog beter gehalte aan peptiden?
De kolommen aan de linkerkant in de grafiek worden hoger (zie productpagina). Dat betekent vooral een toename in vrije aminozuren. Meer vrije aminozuren resulteert in een sterke bittere smaak. Daarnaast zal de maximale dosering die je kan nemen heel laag worden. De darmen kunnen niet zo veel vrije aminozuren verwerken.

Het gehalte di -en tripeptiden zal wel toenemen, maar hier kan je niet optimaal gebruik van maken door het te hoge gehalte vrije aminozuren.
Gebruik Whey Hydrolisaat vs Protein isolaat
1
Klant vraag:
beste ls,

Waarin verschilt het gebruik en voordelen van de producten hydrolisate en protein isolate?
De whey hydrolisaat en isolaat hebben beiden hun voordelen.

De whey hydrolisaat kan je goed gebruiken tijdens of na de training met snelle suikers. Zeker in combinatie met een volumineus bodybuilding programma kan je zo veel voedingsstoffen de spieren in pompen.
Na de training wordt insuline sterker verhoogd door een whey hydrolisaat dan door een isolaat. Whey hydrolisaat is rondom de training (peri-workout) de snelste bron van essentiële aminozuren voor spieropbouw.
Doordat het zo snel wordt opgenomen en doordat de insulineafgifte in combinatie met snelle suikers zo hoog is, raden wij dit supplement alleen aan voor mensen die op een behoorlijke intensiteit sporten.

Andere voordelen van whey hydrolisaat zijn zoals ook op de productpagina genoemd: hypoallergeen, nog makkelijker verteerbaar, energiebesparing.

Een whey isolaat is veel breder inzetbaar. Je kan whey isolaat uitstekend gebruiken rondom je training. Bij die toepassing is deze eiwitshake voor iedereen geschikt (tenzij je een koemelkallergie hebt). Daarnaast is whey isolaat uitermate geschikt als hoogwaardige aanvulling van de eiwitinname op alle momenten van de dag.
Whey isolaat kan bij een eiwitdieet gebruikt worden. Een whey hydrolisaat is hiervoor niet geschikt.
Vraag 11 t/m 20 van 20
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
Essential Amino Acids 450g
Essential Amino Acids 450g