Vraag & antwoord
Verschillende smaken
Protein Block 15 x 90g box
Protein Block 15 x 90g box
1
Klant vraag:
Beste PS
Komen er binnenkort of op termijn ook weer verschillende smaken van de protein blocks terug?
Ik ben zelf helaas niet zo'n fan van de chocolade smaak.
mvg
Komen er binnenkort of op termijn ook weer verschillende smaken van de protein blocks terug?
Ik ben zelf helaas niet zo'n fan van de chocolade smaak.
mvg
Hoi Sander,
We verwachten de Protein Block eiwitrepen in de smaken kokos en vanille over ongeveer 10 dagen.
We verwachten de Protein Block eiwitrepen in de smaken kokos en vanille over ongeveer 10 dagen.
Soja lecithine
Pure Whey Protein Isolate 1000g
Pure Whey Protein Isolate 1000g
4
Klant vraag:
Beste mensen,
Wij waarderen jullie product enorm en ook het feit dat jullie nu whey poeder gezoet met stevia leveren dat geen kunstmatige zoetstoffen bevat. Mijn vraag is of het ook mogelijk is om whey poeder te krijgen zonder soja (lecithine) toevoegingen. Dit omdat meer en meer mensen een soja allergie hebben en er ook meer en meer mensen zijn die liever geen soja willen eten om verschillende redenen.
Hoor graag van jullie.
Vriendelijke groet,
Hannah
Wij waarderen jullie product enorm en ook het feit dat jullie nu whey poeder gezoet met stevia leveren dat geen kunstmatige zoetstoffen bevat. Mijn vraag is of het ook mogelijk is om whey poeder te krijgen zonder soja (lecithine) toevoegingen. Dit omdat meer en meer mensen een soja allergie hebben en er ook meer en meer mensen zijn die liever geen soja willen eten om verschillende redenen.
Hoor graag van jullie.
Vriendelijke groet,
Hannah
[edit: een meer uitgebreide toelichting is hieronder geplaatst]
Hoi Hannah,
Sojalecithine is een deel van soja dat in theorie geen allergie veroorzaakt omdat het geen eiwit bevat. Het wordt gewonnen uit de vetfractie van soja. Nou kunnen er bij het productieproces van lecithine toch nog wel sporen van soja-eiwit achterblijven. Mensen met een heel sterke allergie kunnen er daarom alsnog op reageren. Dit is de reden dat sojalecithine als allergeen moet worden aangemerkt.
Er bestaan wei eiwit supplementen zonder sojalecithine. Deze gaan echter moeilijk in oplossing. Ze klonteren snel. De wei eiwit preparaten die bedoeld zijn voor gebruik in eiwitshakes zijn daarom bij voorkeur geinstantiseerd met lecithine (ongeveer een half procent). Dit zorgt ervoor dat het eiwit zich snel mengt met water of melk, waarna het probleemloos in oplossing gaat.
Ik denk dat de meeste mensen met bezwaren tegen soja toch liever geen wei eiwit zonder lecithine zouden gebruiken als ze zien hoe slecht het dan in oplossing gaat. Dat neemt niet weg dat het gebruik ervan bij sommigen weerstand oproept. Een van de belangrijkste bezwaren is het feit dat veel soja genetisch gemodificeerd is. Gelukkig is onze whey isolaat en de soja lecithine daarin helemaal vrij van genetisch gemodificeerd materiaal.
Naast lecithine uit soja wordt sinds lange tijd ook lecithine uit kippenei gewonnen. Net als sojalecithine heeft eilecithine voor- en nadelen. Er zijn ondertussen ontwikkelingen gaande bij de productie van lecithine; sinds een aantal jaren wordt is er ook lecithine uit zonnebloempitten en raapzaad beschikbaar. Naar mijn mening is dit heel geschikt voor gebruik in eiwitshakes.
Het is goed dat je je wensen op dit vlak uitspreekt. Omdat steeds meer mensen dat doen (de kracht van internet) verwacht ik dat de markt voor gezondheidsvoeding langzaamaan zal overstappen naar de nieuw beschikbare bronnen van lecithine. Zoiets heeft echter tijd nodig. Tot het zover is, bevat ons wei eiwit lecithine van soja die vrij is van genetisch gemodificeerd materiaal en die bijna geen allergene invloed heeft.
Sojalecithine is een deel van soja dat in theorie geen allergie veroorzaakt omdat het geen eiwit bevat. Het wordt gewonnen uit de vetfractie van soja. Nou kunnen er bij het productieproces van lecithine toch nog wel sporen van soja-eiwit achterblijven. Mensen met een heel sterke allergie kunnen er daarom alsnog op reageren. Dit is de reden dat sojalecithine als allergeen moet worden aangemerkt.
Er bestaan wei eiwit supplementen zonder sojalecithine. Deze gaan echter moeilijk in oplossing. Ze klonteren snel. De wei eiwit preparaten die bedoeld zijn voor gebruik in eiwitshakes zijn daarom bij voorkeur geinstantiseerd met lecithine (ongeveer een half procent). Dit zorgt ervoor dat het eiwit zich snel mengt met water of melk, waarna het probleemloos in oplossing gaat.
Ik denk dat de meeste mensen met bezwaren tegen soja toch liever geen wei eiwit zonder lecithine zouden gebruiken als ze zien hoe slecht het dan in oplossing gaat. Dat neemt niet weg dat het gebruik ervan bij sommigen weerstand oproept. Een van de belangrijkste bezwaren is het feit dat veel soja genetisch gemodificeerd is. Gelukkig is onze whey isolaat en de soja lecithine daarin helemaal vrij van genetisch gemodificeerd materiaal.
Naast lecithine uit soja wordt sinds lange tijd ook lecithine uit kippenei gewonnen. Net als sojalecithine heeft eilecithine voor- en nadelen. Er zijn ondertussen ontwikkelingen gaande bij de productie van lecithine; sinds een aantal jaren wordt is er ook lecithine uit zonnebloempitten en raapzaad beschikbaar. Naar mijn mening is dit heel geschikt voor gebruik in eiwitshakes.
Het is goed dat je je wensen op dit vlak uitspreekt. Omdat steeds meer mensen dat doen (de kracht van internet) verwacht ik dat de markt voor gezondheidsvoeding langzaamaan zal overstappen naar de nieuw beschikbare bronnen van lecithine. Zoiets heeft echter tijd nodig. Tot het zover is, bevat ons wei eiwit lecithine van soja die vrij is van genetisch gemodificeerd materiaal en die bijna geen allergene invloed heeft.
Beste mensen,
Enorm bedankt voor jullie uitgebreide reactie. Het is een feit dat veel soja deze dagen inderdaad genetisch gemodificeerd is en dat is inderdaad een reden dat veel mensen zich afwenden van soja.
We zijn ook op de hoogte van lecithine uit zonnebloem zaden en raapzaad en hopen dat deze inderdaad op een dag gebruikt zullen worden. Dit omdat soja meer en meer in het nieuws komt als iets wat onze gezondheid niet echt ten goede komt. Er is ook een relatie met soja en borstkanker dus een reden te meer om het zoveel mogelijk proberen te mijden, wat bijna onmogelijk is deze dagen.
Ik waardeer jullie uitgebreide reactie en inzet enorm. Vooral ook de snelheid waarmee jullie reageerde was indrukwekkend. Op een zondag binnen enkele uurtjes een reactie terug.....:-)!
Verder gebruiken wij jullie producten en zijn erg onder de indruk van de kwaliteit.
Bedankt voor alles.
Vriendelijke groet,
Hannah
Enorm bedankt voor jullie uitgebreide reactie. Het is een feit dat veel soja deze dagen inderdaad genetisch gemodificeerd is en dat is inderdaad een reden dat veel mensen zich afwenden van soja.
We zijn ook op de hoogte van lecithine uit zonnebloem zaden en raapzaad en hopen dat deze inderdaad op een dag gebruikt zullen worden. Dit omdat soja meer en meer in het nieuws komt als iets wat onze gezondheid niet echt ten goede komt. Er is ook een relatie met soja en borstkanker dus een reden te meer om het zoveel mogelijk proberen te mijden, wat bijna onmogelijk is deze dagen.
Ik waardeer jullie uitgebreide reactie en inzet enorm. Vooral ook de snelheid waarmee jullie reageerde was indrukwekkend. Op een zondag binnen enkele uurtjes een reactie terug.....:-)!
Verder gebruiken wij jullie producten en zijn erg onder de indruk van de kwaliteit.
Bedankt voor alles.
Vriendelijke groet,
Hannah
Hoi Hannah,
Bedankt voor je positieve reactie.
Misschien nog een troost ten aanzien van de mogelijke relatie tussen soja en borstkanker. Als die relatie er inderdaad is, zal de mogelijke oorzaak zeer waarschijnlijk niet in de lecithine gevonden worden.
Meer waarschijnlijke kandidaten voor een eventueel negatief effect zijn de soja-eiwitten, de gekozen verwerkingsmethode van soja, het hoge gehalte aluminium en natuurlijk de genetische manipulatie.
Met vriendelijke groet,
Kris
Bedankt voor je positieve reactie.
Misschien nog een troost ten aanzien van de mogelijke relatie tussen soja en borstkanker. Als die relatie er inderdaad is, zal de mogelijke oorzaak zeer waarschijnlijk niet in de lecithine gevonden worden.
Meer waarschijnlijke kandidaten voor een eventueel negatief effect zijn de soja-eiwitten, de gekozen verwerkingsmethode van soja, het hoge gehalte aluminium en natuurlijk de genetische manipulatie.
Met vriendelijke groet,
Kris
Controle op kwaliteit
Pure Whey Protein Isolate 2000g
Pure Whey Protein Isolate 2000g
1
Klant vraag:
Ik ben sinds enkele maanden een zeer tevreden klant van Power Supplements, en gebruik met behoorlijk succes een flink aantal van jullie producten.
Jullie hebben in 2010 een analyse naar zware metalen in de Pure Whey Protein Isolate laten doen. Wat ik mij afvraag: is er ook ooit een analyse gedaan van macro-nutrienten van dit product (en andere producten zoals de Supreme Weight Gainer)? Ofwel: zit er echt zoveel eiwit in als aangegeven op het label?
Aanleiding van mijn vraag is de ontmaskering van het bedrijf [........ .... ....], dat 'poeder' met smaakstof als wei-eiwit verkocht/verkoopt.
Ik heb heel weinig reden om aan de kwaliteit van de producten van Power Supplements te twijfelen, maar zou 'heel weinig' graag in 0% zien veranderen.
Jullie hebben in 2010 een analyse naar zware metalen in de Pure Whey Protein Isolate laten doen. Wat ik mij afvraag: is er ook ooit een analyse gedaan van macro-nutrienten van dit product (en andere producten zoals de Supreme Weight Gainer)? Ofwel: zit er echt zoveel eiwit in als aangegeven op het label?
Aanleiding van mijn vraag is de ontmaskering van het bedrijf [........ .... ....], dat 'poeder' met smaakstof als wei-eiwit verkocht/verkoopt.
Ik heb heel weinig reden om aan de kwaliteit van de producten van Power Supplements te twijfelen, maar zou 'heel weinig' graag in 0% zien veranderen.
Hoi Roel,
Het voorbeeld dat je noemt is duidelijk een geval van fraude. Het bedrijf in kwestie heeft moedwillig een product vervalst. Het is moeilijk maatregelen te nemen die dit soort fraude tegengaan. Ik lees net dat dit bedrijf door middel van een onafhankelijk analyserapport de geruchten heeft proberen te weerleggen. Het rapport blijkt echter vervalst aangezien het laboratorium geen reële onderneming is maar ook weer een verzinsel van het supplementenbedrijf.
Alle bonafide bedrijven kunnen in reactie op bovenstaande analyses laten maken van hun producten om aan te tonen dat ze wel in orde zijn. Maar zoals je ziet kunnen de analysecerytificaten vals zijn. Daarnaast valt er op nog vele andere manieren te sjoemelen. Zo gaan er geruchten dat in België enkele eiwitpoeders zijn gemengd met collageenhydrolisaat zonder dat dit op het label is vermeld. Collageen hydrolisaat is een eiwit. Een test op het eiwitgehalte van een eiwitpoeder zal geen afwijkend resultaat laten zien bij zo’n vermenging. Als de klant onder de indruk is dat hij/zij een puur wei eiwit koopt dan wordt hij/zij echter benadeeld omdat het collageenhydrolisaat geen eiwit is dat geschikt is voor spierherstel. Om deze fraude aan te tonen is dus weer een andere test nodig.
Zo zijn er vele tests die je zou moeten doen om aan te tonen dat het product in orde is. En dan blijft het de vraag of de rapporten te vertrouwen zijn. Om het nog een tikje gecompliceerder te maken: ook tests zelf zijn niet altijd betrouwbaar. Berucht is de test voor het supplement chondroitine.
Er zijn stoffen die verwant zijn aan chondroitine en bij de officiële (standaard)test voor chondroitine ook aangemerkt zullen worden als chondroitine. Deze stoffen hebben helaas niet de positieve invloed op gewrichten die chondroitine heeft. Omdat deze stoffen echter goedkoop zijn, komt het voor dat ze vermengd worden met chondroitine. Wij waren op de hoogte van de geruchten en hebben daarom voor de meest gerespecteerde producent van chondroitine gekozen (Bioiberica). Een tijd later bleek uit onderzoek van de Univeristeit van Lancaster dat op de Nederlandse markt diverse gecombineerde glucosamine-chondroïtinesupplementen geen echte chondroitine bevatten. Of iets in de buurt van 5% van de labelclaim. Dit heeft in 2007 de voorpagina van enkele kranten gehaald.
Je ziet dat het heel lastig wordt om je kwaliteitcontroles waterdicht te krijgen als je aan het einde van de keten zit. Wij hebben er daarom voor gekozen aan het begin van de keten de juiste keuzes te maken. Als we een product laten maken willen we altijd weten welke bedrijf de grondstoffen produceert. Vaak kiezen we voor de kwalitatieve marktleider voor een bepaald ingrediënt (bijv. Alzchem voor Creatine, Ajinomoto voor aminozuren, Bioiberica voor chondroitine etc.). In een enkel geval is de naam van de grondstofproducent minder bekend, maar wordt het ingrediënt betrokken via je een bekende grondstofimporteur die zijn eigen laboratorium heeft en audits doet bij de producent. Zo’n importeur kan dan met eigen ogen zien hoe de gang van zaken in een bedrijf is.
Als je op deze manier direct van correct werkende bedrijven je grondstoffen betrekt is de kans op slechte kwaliteit minimaal. Aan de andere kant, wanneer je materiaal bij de goedkoopste aanbieders afneemt en dit aan allerlei tests onderwerpt dan heb je alsnog kans op problemen. Simpelweg omdat je niet weet waar de schoen wringt.
Wat mij zorgen baart is dat er handelaren zijn die zeer goedkope grondstoffen voor supplementen via internet aanbieden aan webshops. Ik heb het vermoeden dat er hierbij geen enkele controle is op de kwaliteit. De goederen komen met ‘typical’ analysecertificaten die dus niet gelden voor de partij die op dat moment wordt aangeboden. De prijzen zijn ridicuul. Denk aan 5 tot 10 euro per kilo voor sommige aminozuren. Erg aantrekkelijk maar naar mijn idee ook heel verraderlijk.
De supplementen die met deze materialen gemaakt zijn, worden vervolgens aan de man gebracht met bijvoorbeeld de opdruk ‘Made in EU’. Dit betekent alleen dat de grondstoffen in de EU zijn verpakt. Dit zegt dus weinig over de kwaliteit.
Ik hoop dat ik met dit kijkje in de keuken van supplementenland en de uitleg over onze werkwijze de resterende twijfel over onze supplementen heb kunnen wegnemen. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.
Kris
Het voorbeeld dat je noemt is duidelijk een geval van fraude. Het bedrijf in kwestie heeft moedwillig een product vervalst. Het is moeilijk maatregelen te nemen die dit soort fraude tegengaan. Ik lees net dat dit bedrijf door middel van een onafhankelijk analyserapport de geruchten heeft proberen te weerleggen. Het rapport blijkt echter vervalst aangezien het laboratorium geen reële onderneming is maar ook weer een verzinsel van het supplementenbedrijf.
Alle bonafide bedrijven kunnen in reactie op bovenstaande analyses laten maken van hun producten om aan te tonen dat ze wel in orde zijn. Maar zoals je ziet kunnen de analysecerytificaten vals zijn. Daarnaast valt er op nog vele andere manieren te sjoemelen. Zo gaan er geruchten dat in België enkele eiwitpoeders zijn gemengd met collageenhydrolisaat zonder dat dit op het label is vermeld. Collageen hydrolisaat is een eiwit. Een test op het eiwitgehalte van een eiwitpoeder zal geen afwijkend resultaat laten zien bij zo’n vermenging. Als de klant onder de indruk is dat hij/zij een puur wei eiwit koopt dan wordt hij/zij echter benadeeld omdat het collageenhydrolisaat geen eiwit is dat geschikt is voor spierherstel. Om deze fraude aan te tonen is dus weer een andere test nodig.
Zo zijn er vele tests die je zou moeten doen om aan te tonen dat het product in orde is. En dan blijft het de vraag of de rapporten te vertrouwen zijn. Om het nog een tikje gecompliceerder te maken: ook tests zelf zijn niet altijd betrouwbaar. Berucht is de test voor het supplement chondroitine.
Er zijn stoffen die verwant zijn aan chondroitine en bij de officiële (standaard)test voor chondroitine ook aangemerkt zullen worden als chondroitine. Deze stoffen hebben helaas niet de positieve invloed op gewrichten die chondroitine heeft. Omdat deze stoffen echter goedkoop zijn, komt het voor dat ze vermengd worden met chondroitine. Wij waren op de hoogte van de geruchten en hebben daarom voor de meest gerespecteerde producent van chondroitine gekozen (Bioiberica). Een tijd later bleek uit onderzoek van de Univeristeit van Lancaster dat op de Nederlandse markt diverse gecombineerde glucosamine-chondroïtinesupplementen geen echte chondroitine bevatten. Of iets in de buurt van 5% van de labelclaim. Dit heeft in 2007 de voorpagina van enkele kranten gehaald.
Je ziet dat het heel lastig wordt om je kwaliteitcontroles waterdicht te krijgen als je aan het einde van de keten zit. Wij hebben er daarom voor gekozen aan het begin van de keten de juiste keuzes te maken. Als we een product laten maken willen we altijd weten welke bedrijf de grondstoffen produceert. Vaak kiezen we voor de kwalitatieve marktleider voor een bepaald ingrediënt (bijv. Alzchem voor Creatine, Ajinomoto voor aminozuren, Bioiberica voor chondroitine etc.). In een enkel geval is de naam van de grondstofproducent minder bekend, maar wordt het ingrediënt betrokken via je een bekende grondstofimporteur die zijn eigen laboratorium heeft en audits doet bij de producent. Zo’n importeur kan dan met eigen ogen zien hoe de gang van zaken in een bedrijf is.
Als je op deze manier direct van correct werkende bedrijven je grondstoffen betrekt is de kans op slechte kwaliteit minimaal. Aan de andere kant, wanneer je materiaal bij de goedkoopste aanbieders afneemt en dit aan allerlei tests onderwerpt dan heb je alsnog kans op problemen. Simpelweg omdat je niet weet waar de schoen wringt.
Wat mij zorgen baart is dat er handelaren zijn die zeer goedkope grondstoffen voor supplementen via internet aanbieden aan webshops. Ik heb het vermoeden dat er hierbij geen enkele controle is op de kwaliteit. De goederen komen met ‘typical’ analysecertificaten die dus niet gelden voor de partij die op dat moment wordt aangeboden. De prijzen zijn ridicuul. Denk aan 5 tot 10 euro per kilo voor sommige aminozuren. Erg aantrekkelijk maar naar mijn idee ook heel verraderlijk.
De supplementen die met deze materialen gemaakt zijn, worden vervolgens aan de man gebracht met bijvoorbeeld de opdruk ‘Made in EU’. Dit betekent alleen dat de grondstoffen in de EU zijn verpakt. Dit zegt dus weinig over de kwaliteit.
Ik hoop dat ik met dit kijkje in de keuken van supplementenland en de uitleg over onze werkwijze de resterende twijfel over onze supplementen heb kunnen wegnemen. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.
Kris
Gebruik eiwitten
Micellar Casein 1000g
Micellar Casein 1000g
1
Klant vraag:
Hallo, ik ben al een paar jaar bezig met trainen, ik train best wel fanatiek, ik gebruik nu alleen jullie whey-proteine, en ik dacht er de micellair cassein aan toe te voegen. Maar ik heb er ook niet veel verstand van, ik train, voor mijn plezier erg fanatiek maar merk er niet al te veel van de spieropbouw, ik heb wel minder last van spierpijn, ik ben wel afgevallen maar die grotere spieropbouw zien we niet veel van, hebben jullie een beter advies?
Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor het uitblijven van spiergroei. Een goede kandidaat is een tekort aan calorieën. Je schrijft dat je bent afgevallen. Dat betekent dat je meer energie hebt verbruikt dan dat je hebt gegeten.
Voor spiergroei is een energieoverschot zeer wenselijk. Het zou daarom kunnen dat je wel gaat groeien als je meer gaat eten. Koolhydraten vormen de eerste energiebron die in aanmerking komt. Je kan dus meer brood, rijst, aardappelen, havermout etc. gaan eten.
Uiteraard kan spiergroei ook uitblijven door een verkeerde training. Bijvoorbeeld door teveel te trainen. Als je veel traint en zeker wanneer je dit combineert met het eten van weinig calorieën, dan is groei heel moeilijk. Deze fout van teveel trainen en te weinig eten maakte ik in mijn eerste jaren.
Natuurlijk is het ook nog mogelijk dat je weinig aanleg hebt om spiermassa op te bouwen. Als je dan veel gaat eten heb je kans dik te worden in plaats van gespierd. Mensen met weinig aanleg voor het opbouwen van spiermassa zijn vaak goed in duursport. Bedenk voor jezelf of je misschien in deze categorie valt.
Mensen die moeite hebben om hun spieren te laten groeien worden ook wel hardgainers genoemd. Hardgainers hebben baat bij een beperkte trainingsomvang met zware gewichten. De training zou niet primair gericht moeten zijn op spiergroei maar op krachttoename. Als je heel sterk wordt, volgt later de spiermassa vanzelf. Die massa heeft dan geen bodybuilding proporties, maar zal zeker aanspreken.
Een langzame maar redelijk trefzekere en eenvoudige manier om sterker te worden is het 5-3-1 systeem van Jim Wendler.
Voor spiergroei is een energieoverschot zeer wenselijk. Het zou daarom kunnen dat je wel gaat groeien als je meer gaat eten. Koolhydraten vormen de eerste energiebron die in aanmerking komt. Je kan dus meer brood, rijst, aardappelen, havermout etc. gaan eten.
Uiteraard kan spiergroei ook uitblijven door een verkeerde training. Bijvoorbeeld door teveel te trainen. Als je veel traint en zeker wanneer je dit combineert met het eten van weinig calorieën, dan is groei heel moeilijk. Deze fout van teveel trainen en te weinig eten maakte ik in mijn eerste jaren.
Natuurlijk is het ook nog mogelijk dat je weinig aanleg hebt om spiermassa op te bouwen. Als je dan veel gaat eten heb je kans dik te worden in plaats van gespierd. Mensen met weinig aanleg voor het opbouwen van spiermassa zijn vaak goed in duursport. Bedenk voor jezelf of je misschien in deze categorie valt.
Mensen die moeite hebben om hun spieren te laten groeien worden ook wel hardgainers genoemd. Hardgainers hebben baat bij een beperkte trainingsomvang met zware gewichten. De training zou niet primair gericht moeten zijn op spiergroei maar op krachttoename. Als je heel sterk wordt, volgt later de spiermassa vanzelf. Die massa heeft dan geen bodybuilding proporties, maar zal zeker aanspreken.
Een langzame maar redelijk trefzekere en eenvoudige manier om sterker te worden is het 5-3-1 systeem van Jim Wendler.
Effecten
Natural Fat Control
Natural Fat Control
1
Klant vraag:
hallo ik gebruik al visolie en whey van jullie site maar ik ben van plan om dit er ook bij te nemen bij mijn volgende bestelling maar ik had nog een paar vragen
1 heeft het moment van inname nog effecten zoals bij visolie alles tegelijk en met een maaltijd werkt het beter wat is hiervan de beste om alles tegelijk of apart te nemen?
2 heeft het ook zin als ik 1 keer een pot haal en er dan mee stop of heeft dat geen zin?
3 geeft het problemen op gebruik van jongere leeftijd?
1 heeft het moment van inname nog effecten zoals bij visolie alles tegelijk en met een maaltijd werkt het beter wat is hiervan de beste om alles tegelijk of apart te nemen?
2 heeft het ook zin als ik 1 keer een pot haal en er dan mee stop of heeft dat geen zin?
3 geeft het problemen op gebruik van jongere leeftijd?
Hoi Dave,
Hier zijn de antwoorden op je vragen:
1) Je kan Natural Fat Control het beste innemen bij de laatste maaltijd voor de training. Op rustdagen mag je alles bij 1 maaltijd innemen of de inname spreiden. Het is niet bekend wat beter is.
2) Dat is geen probleem. Als het supplement je heeft geholpen met afslanken dan heeft dat langdurige voordelen. Mensen die slanker zijn geworden komen namelijk minder snel weer aan.
Dit laatste geldt overigens niet wanneer iemand slanker is geworden door een caloriebeperkt dieet en vervolgens weer volgens het oude patroon gaat eten. Dan krijg je het jojo effect.
3) Wij adviseren mensen jonger dan 18 jaar geen supplementen te gebruiken.
Hier zijn de antwoorden op je vragen:
1) Je kan Natural Fat Control het beste innemen bij de laatste maaltijd voor de training. Op rustdagen mag je alles bij 1 maaltijd innemen of de inname spreiden. Het is niet bekend wat beter is.
2) Dat is geen probleem. Als het supplement je heeft geholpen met afslanken dan heeft dat langdurige voordelen. Mensen die slanker zijn geworden komen namelijk minder snel weer aan.
Dit laatste geldt overigens niet wanneer iemand slanker is geworden door een caloriebeperkt dieet en vervolgens weer volgens het oude patroon gaat eten. Dan krijg je het jojo effect.
3) Wij adviseren mensen jonger dan 18 jaar geen supplementen te gebruiken.
Afvallen met chronische ziekte
Pure Whey Protein Isolate 2000g
Pure Whey Protein Isolate 2000g
1
Klant vraag:
Hallo,
Graag wil ik wat vet verliezen, alleen zitten er bij mij wel wat haken en ogen aan, maar wellicht kan ik hier wat advies krijgen.
profiel:
leeftijd: 28
geslacht: mannelijk
gewicht: ~100 kg
vetpercentage: ~18.2%
sport: krachttraining ( 3x p/w a 45/60 min )
bijzonderheden: ziekte van bechterew
Meds: 1x 800mg brufen retard , per 10 dagen humira
Ik sport al enige tijd, door de jaren heen heb ik verschillende sporten en voeding(supplementen ) gebruikt. De een werkte wat beter dan de ander en sommige waren gewoonweg rampzalig. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op krachttraining i.c.m. whey. Het sporten gaat goed alleen krijg ik niet mijn vetpercentage (verder) omlaag.
Op een dag eet ik het volgende
ontbijt: cereal met relatief veel eiwit en wat minder koolhydraten of 3 eieren + meds
snack: 100gr kalkoenfilet
lunch: salade of bruin brood met brie en sla
snack: roggebrood
avondeten: verschillend + 1 glas cola + ( 's weekends chocolade vla met slagroom )
snack: magere kwark of 1 schep caseine
Op dagen wanneer ik sport:
2 scheppen whey 45 min voor het sporten.
Afhankelijk van hoe mijn lichaam aanvoelt 1/2 schep whey + banaan na het sporten.
Zonder dit kan ik gewoonweg niet op niveau sporten i.v.m. ontstekingen die na verloop van tijd anders opkomen.
Verder ben ik sinds een kleine maand begonnen met het innemen van 2x visolie en 2x natural fat control voorgaande het avondeten. Resultaten hiervan heb ik tot op heden niet gemerkt.
Voor dat de diagnose bij mij was gesteld en ik moest stoppen met sporten woog ik op mijn 18de rond de 86 kilo met ongeveer 12% lichaamsvet, toen der tijd was ik bezig met krachttraining i.c.m vechtsporten, dit deed ik dan wel zonder supplementen.
Zoals ik heb aangegeven wil ik graag wat vet verliezen. Ik heb mijn doel gezet op 14%. Dit doel heb ik ruim een jaar geleden gesteld. Het probleem is dat ik maar niet dichterbij dat doel kom. ( En dat met het afschaffen van mijn maandelijkse doosje bonbons, wat een zeer zware offer was!)
Nu zat ik zelf aan het volgende schema te denken.
ontbijt: 1 1/2 schep Casein
snack: 100gr kalkoenfilet
lunch: Salade + 1 schep whey + 3x vis olie + meds
avondeten: afwisselend, doorgaans betekend dit een halve aardappel, vlees en groente of gewokte groente met rijst en vis/vlees. + 3x natural fat control
snack: 1 1/2 schep Casein.
trainingsdagen:
2 scheppen whey 45 min voor het sporten.
Afhankelijk van hoe mijn lichaam aanvoelt 1/2 schep whey + banaan na het sporten.
Ik heb begrepen dat de BCAA’s (Ultra Pure 500g ) het beste ingenomen kunnen worden tijdens de training. Ik zat te denken om 3gram ( 1 schep ) in mijn bidon te gooien en dat tijdens het sporten langzaam op te drinken.
Gaat dit werken om eens eindelijk van het vet af te komen, of zijn er betere mogelijkheden?
Alvast bedankt voor de reactie!
Graag wil ik wat vet verliezen, alleen zitten er bij mij wel wat haken en ogen aan, maar wellicht kan ik hier wat advies krijgen.
profiel:
leeftijd: 28
geslacht: mannelijk
gewicht: ~100 kg
vetpercentage: ~18.2%
sport: krachttraining ( 3x p/w a 45/60 min )
bijzonderheden: ziekte van bechterew
Meds: 1x 800mg brufen retard , per 10 dagen humira
Ik sport al enige tijd, door de jaren heen heb ik verschillende sporten en voeding(supplementen ) gebruikt. De een werkte wat beter dan de ander en sommige waren gewoonweg rampzalig. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op krachttraining i.c.m. whey. Het sporten gaat goed alleen krijg ik niet mijn vetpercentage (verder) omlaag.
Op een dag eet ik het volgende
ontbijt: cereal met relatief veel eiwit en wat minder koolhydraten of 3 eieren + meds
snack: 100gr kalkoenfilet
lunch: salade of bruin brood met brie en sla
snack: roggebrood
avondeten: verschillend + 1 glas cola + ( 's weekends chocolade vla met slagroom )
snack: magere kwark of 1 schep caseine
Op dagen wanneer ik sport:
2 scheppen whey 45 min voor het sporten.
Afhankelijk van hoe mijn lichaam aanvoelt 1/2 schep whey + banaan na het sporten.
Zonder dit kan ik gewoonweg niet op niveau sporten i.v.m. ontstekingen die na verloop van tijd anders opkomen.
Verder ben ik sinds een kleine maand begonnen met het innemen van 2x visolie en 2x natural fat control voorgaande het avondeten. Resultaten hiervan heb ik tot op heden niet gemerkt.
Voor dat de diagnose bij mij was gesteld en ik moest stoppen met sporten woog ik op mijn 18de rond de 86 kilo met ongeveer 12% lichaamsvet, toen der tijd was ik bezig met krachttraining i.c.m vechtsporten, dit deed ik dan wel zonder supplementen.
Zoals ik heb aangegeven wil ik graag wat vet verliezen. Ik heb mijn doel gezet op 14%. Dit doel heb ik ruim een jaar geleden gesteld. Het probleem is dat ik maar niet dichterbij dat doel kom. ( En dat met het afschaffen van mijn maandelijkse doosje bonbons, wat een zeer zware offer was!)
Nu zat ik zelf aan het volgende schema te denken.
ontbijt: 1 1/2 schep Casein
snack: 100gr kalkoenfilet
lunch: Salade + 1 schep whey + 3x vis olie + meds
avondeten: afwisselend, doorgaans betekend dit een halve aardappel, vlees en groente of gewokte groente met rijst en vis/vlees. + 3x natural fat control
snack: 1 1/2 schep Casein.
trainingsdagen:
2 scheppen whey 45 min voor het sporten.
Afhankelijk van hoe mijn lichaam aanvoelt 1/2 schep whey + banaan na het sporten.
Ik heb begrepen dat de BCAA’s (Ultra Pure 500g ) het beste ingenomen kunnen worden tijdens de training. Ik zat te denken om 3gram ( 1 schep ) in mijn bidon te gooien en dat tijdens het sporten langzaam op te drinken.
Gaat dit werken om eens eindelijk van het vet af te komen, of zijn er betere mogelijkheden?
Alvast bedankt voor de reactie!
Ben je bekend met het zetmeelarme dieet voor Bechterew? Enige tijd geleden vond ik een interessante samenvatting van een wetenschappelijk artikel. Het gaat over de behandeling van Bechterev (ankylosing spondylitis) door middel van dit zetmeelarme dieet:
The use of a low starch diet in the treatment of patients suffering from ankylosing spondylitis.
(“Het gebruik van een dieet met een laag gehalte aan zetmeel bij de behandeling van patiënten die leiden aan 'ankylosing spondylitis'.")
Ebringer A, Wilson C. Division of Life Sciences, King's College, London.
The majority of ankylosing spondylitis (AS) patients not only possess HLA-B27, but during active phases of the disease have elevated levels of total serum IgA, suggesting that a microbe from the bowel flora is acting across the gut mucosa.
Biochemical studies have revealed that Klebsiella bacteria, not only possess 2 molecules carrying sequences resembling HLA-B27 but increased quantities of such microbes are found in fecal samples obtained from AS patients and such patients have Crohn's like lesions in the ileo-caecal regions of the gut.
Furthermore AS patients from 10 different countries have been found to have elevated levels of specific antibodies against Klebsiella bacteria. It has been suggested that these Klebsiella microbes, found in the bowel flora, might be the trigger factors in this disease and therefore reduction in the size of the bowel flora could be of benefit in the treatment of AS patients. Microbes from the bowel flora depend on dietary starch for their growth and therefore a reduction in starch intake might be beneficial in AS patients. A "low starch diet" involving a reduced intake of "bread, potatoes, cakes and pasta" has been devised and tested in healthy control subjects and AS patients. The "low starch diet" leads to a reduction of total serum IgA in both healthy controls as well as patients, and furthermore to a decrease in inflammation and symptoms in the AS patients. The role of a "low starch diet" in the management of AS requires further evaluation.
Clin Rheumatol 1996 Jan;15 Suppl 1:62-66
De ziekte van Bechterew lijkt dus een reactie te zijn van het immuunsysteem op een bacteriële infectie. Het eten van een zetmeelarm dieet hongert de bacterie uit waardoor symptomen afnemen.
Meer interessante links:
Een website gewijd aan de behandeling van Bechterew met een grote community van lotgenoten.
Een lijst met voeding die toegestaan is als je het dieet gaat volgen.
Een recente wetenschappelijke publicatie (volledige versie) over onder meer het zetmeelarme dieet. Met hier alvast de conclusie:
It appears from the results of various independent studies that the pathogenesis of AS and CD involves a genetically-determined, abnormal host immune response to a bacterial stimulus, which is most likely to be Klebsiella. An extensive evidence exists which supports the role for Klebsiella microbes in the etiopathogenesis of AS and CD based on the results of various independent microbiological, molecular, and immunological studies.
We suggest that, together with the currently used treatments, inclusion of a low starch dietary intake in patients with AS and/or CD could be beneficial especially when started in the early disease stages and especially in the highly susceptible individuals with positive family history of SpAs or those possessing HLA-B27 genetic allelotypes.
Supplementen
Als je dit dieet superstrikt gaat volgen is het goed om Natural Fat Control te laten staan. Dat bevat namelijk een kleine hoeveelheid zetmeel.
Wat betreft de overige supplementen. Je mag de dosering whey voor je training verlagen naar 1 schep. Twee scheppen is voor de meeste mensen teveel. Of doelde je op het whey eiwit toen je schreef: "Zonder dit kan ik gewoonweg niet op niveau sporten i.v.m. ontstekingen die na verloop van tijd anders opkomen."
In jouw voorstel voor een nieuwe dieetaanpak komt een relatief groot deel van je eiwitten uit shakes. Ik zou het aantal eiwitshakes wat minderen en wat meer gewone voeding eten (vlees / vis).
Als je met succes het zetmeelarme dieet volgt, kan je naar verloop van tijd eens kijken naar intermittent fasting om verder af te slanken. Intermittent fasting is heel effectief voor vetverlies en kan ook ontstekingen verminderen.
The use of a low starch diet in the treatment of patients suffering from ankylosing spondylitis.
(“Het gebruik van een dieet met een laag gehalte aan zetmeel bij de behandeling van patiënten die leiden aan 'ankylosing spondylitis'.")
Ebringer A, Wilson C. Division of Life Sciences, King's College, London.
The majority of ankylosing spondylitis (AS) patients not only possess HLA-B27, but during active phases of the disease have elevated levels of total serum IgA, suggesting that a microbe from the bowel flora is acting across the gut mucosa.
Biochemical studies have revealed that Klebsiella bacteria, not only possess 2 molecules carrying sequences resembling HLA-B27 but increased quantities of such microbes are found in fecal samples obtained from AS patients and such patients have Crohn's like lesions in the ileo-caecal regions of the gut.
Furthermore AS patients from 10 different countries have been found to have elevated levels of specific antibodies against Klebsiella bacteria. It has been suggested that these Klebsiella microbes, found in the bowel flora, might be the trigger factors in this disease and therefore reduction in the size of the bowel flora could be of benefit in the treatment of AS patients. Microbes from the bowel flora depend on dietary starch for their growth and therefore a reduction in starch intake might be beneficial in AS patients. A "low starch diet" involving a reduced intake of "bread, potatoes, cakes and pasta" has been devised and tested in healthy control subjects and AS patients. The "low starch diet" leads to a reduction of total serum IgA in both healthy controls as well as patients, and furthermore to a decrease in inflammation and symptoms in the AS patients. The role of a "low starch diet" in the management of AS requires further evaluation.
Clin Rheumatol 1996 Jan;15 Suppl 1:62-66
De ziekte van Bechterew lijkt dus een reactie te zijn van het immuunsysteem op een bacteriële infectie. Het eten van een zetmeelarm dieet hongert de bacterie uit waardoor symptomen afnemen.
Meer interessante links:
Een website gewijd aan de behandeling van Bechterew met een grote community van lotgenoten.
Een lijst met voeding die toegestaan is als je het dieet gaat volgen.
Een recente wetenschappelijke publicatie (volledige versie) over onder meer het zetmeelarme dieet. Met hier alvast de conclusie:
It appears from the results of various independent studies that the pathogenesis of AS and CD involves a genetically-determined, abnormal host immune response to a bacterial stimulus, which is most likely to be Klebsiella. An extensive evidence exists which supports the role for Klebsiella microbes in the etiopathogenesis of AS and CD based on the results of various independent microbiological, molecular, and immunological studies.
We suggest that, together with the currently used treatments, inclusion of a low starch dietary intake in patients with AS and/or CD could be beneficial especially when started in the early disease stages and especially in the highly susceptible individuals with positive family history of SpAs or those possessing HLA-B27 genetic allelotypes.
Supplementen
Als je dit dieet superstrikt gaat volgen is het goed om Natural Fat Control te laten staan. Dat bevat namelijk een kleine hoeveelheid zetmeel.
Wat betreft de overige supplementen. Je mag de dosering whey voor je training verlagen naar 1 schep. Twee scheppen is voor de meeste mensen teveel. Of doelde je op het whey eiwit toen je schreef: "Zonder dit kan ik gewoonweg niet op niveau sporten i.v.m. ontstekingen die na verloop van tijd anders opkomen."
In jouw voorstel voor een nieuwe dieetaanpak komt een relatief groot deel van je eiwitten uit shakes. Ik zou het aantal eiwitshakes wat minderen en wat meer gewone voeding eten (vlees / vis).
Als je met succes het zetmeelarme dieet volgt, kan je naar verloop van tijd eens kijken naar intermittent fasting om verder af te slanken. Intermittent fasting is heel effectief voor vetverlies en kan ook ontstekingen verminderen.
Ook de Stevia-variant?
30g Sample Pure Whey Protein Isolate
30g Sample Pure Whey Protein Isolate
1
Klant vraag:
Zijn er van de stevia-varianten ook samples te bestellen?
Zo te zien zijn het nu alleen de 'gewone' smaken.
Zo te zien zijn het nu alleen de 'gewone' smaken.
We hebben de samples van de stevia-smaken pas net binnen gekregen. De collega die de website onderhoudt is er deze week niet, dus hij kon ze nog niet online zetten.
Ik heb dat daarom alvast even gedaan, waardoor je ze nu bij de betaalde samples kunt kiezen. Het toevoegen aan de gratis producten is wat moeilijker, dus dat zal waarschijnlijk over enkele dagen pas gebeuren.
Ik heb dat daarom alvast even gedaan, waardoor je ze nu bij de betaalde samples kunt kiezen. Het toevoegen aan de gratis producten is wat moeilijker, dus dat zal waarschijnlijk over enkele dagen pas gebeuren.
Herstel na duurtraining
Natural Gainer 3500g
Natural Gainer 3500g
1
Klant vraag:
Goedemiddag,
Ik ben geinteresseerd in uw produkt Supreme Gainer. De focus bij de eigenschappen van uw produkten liggen nogal in de krachtsporthoek, zelf doe ik aan triathlon en zit ik dus meer in de duursporthoek. De samenstelling van dit produkt spreekt me echter wel aan als het gaat om herstel na langere duurtrainingen. Zou u dit produkt hiervoor aan willen raden of is het toch meer bedoeld voor gewichtstoename bij krachtsport? Ik ben er zoals u wellicht begrijpt niet erg bij gebaat om over lange afstanden meer kilo's mee te slepen dan absoluut noodzakelijk...
Ik ben geinteresseerd in uw produkt Supreme Gainer. De focus bij de eigenschappen van uw produkten liggen nogal in de krachtsporthoek, zelf doe ik aan triathlon en zit ik dus meer in de duursporthoek. De samenstelling van dit produkt spreekt me echter wel aan als het gaat om herstel na langere duurtrainingen. Zou u dit produkt hiervoor aan willen raden of is het toch meer bedoeld voor gewichtstoename bij krachtsport? Ik ben er zoals u wellicht begrijpt niet erg bij gebaat om over lange afstanden meer kilo's mee te slepen dan absoluut noodzakelijk...
Ik denk dat de Supreme Gainer niet onderdoet voor de meeste supplementen die wel gericht zijn op duursport. De Supreme Gainer is gericht op herstel van spierglycogeen en de aanvoer van bouwstoffen voor opbouw (herstel) van spiereiwit. Na een triathlontraining zal de behoefte in het type voedingsstoffen niet veel verschillen.
Het aandeel eiwitten + aminozuren voor de Supreme Gainer is zo’n 30% en het aandeel koolhydraten 55%. Voor duursport zouden het relatieve aandeel koolhydraten waarschijnlijk iets hoger mogen zijn. Ik denk dat dit echter vrij eenvoudig te ondervangen is door ook nog een of twee stuks fruit erbij te eten.
Het supplement zal in combinatie met triathlontraining niet leiden tot een mate van spiervorming die hinderlijk zou zijn voor de prestatie. De spiergroei wordt namelijk vooral gedicteerd door de trainingsprikkel. Bij een triathlontraining leidt die trainingsprikkel tot een optimale aeroob prestatievermogen. Om transport van zuurstof niet te hinderen zal een spiercel niet te veel volume krijgen. Dan wordt de afstand voor het zuurstof vanaf de bloedbaan tot aan de energieleverende mitochondriën te groot. Het lichaam zou zo’n contraproductieve aanpassing niet toelaten. Na vele jaren kan misschien spiergroei optreden door spierceldeling (hyperplasie), maar het type voeding is hier waarschijnlijk niet op van invloed.
Het aandeel eiwitten + aminozuren voor de Supreme Gainer is zo’n 30% en het aandeel koolhydraten 55%. Voor duursport zouden het relatieve aandeel koolhydraten waarschijnlijk iets hoger mogen zijn. Ik denk dat dit echter vrij eenvoudig te ondervangen is door ook nog een of twee stuks fruit erbij te eten.
Het supplement zal in combinatie met triathlontraining niet leiden tot een mate van spiervorming die hinderlijk zou zijn voor de prestatie. De spiergroei wordt namelijk vooral gedicteerd door de trainingsprikkel. Bij een triathlontraining leidt die trainingsprikkel tot een optimale aeroob prestatievermogen. Om transport van zuurstof niet te hinderen zal een spiercel niet te veel volume krijgen. Dan wordt de afstand voor het zuurstof vanaf de bloedbaan tot aan de energieleverende mitochondriën te groot. Het lichaam zou zo’n contraproductieve aanpassing niet toelaten. Na vele jaren kan misschien spiergroei optreden door spierceldeling (hyperplasie), maar het type voeding is hier waarschijnlijk niet op van invloed.
Aminozuren tegen huidveroudering
L-Citrulline 180 caps
L-Citrulline 180 caps
3
Klant vraag:
Hebben jullie ook produkten, waar L-carnitine (320mg)
L-glutamine(440mg)
L-arginine (160mg) inzitten?
want deze, samen met jullie multivitamine zouden een mooie combinatie zijn om
huidveroudering tegen te gaan. Deze produkten ineen in een multi kan ik wel bestellen
via een andere site maar ik gun jullie het vertrouwen.
Hopelijk kunnen jullie mij hierin voorzien.
L-glutamine(440mg)
L-arginine (160mg) inzitten?
want deze, samen met jullie multivitamine zouden een mooie combinatie zijn om
huidveroudering tegen te gaan. Deze produkten ineen in een multi kan ik wel bestellen
via een andere site maar ik gun jullie het vertrouwen.
Hopelijk kunnen jullie mij hierin voorzien.
Bedankt dat u een ‘omweg’ wilt nemen door deze supplementen bij ons te willen kopen!
Ik weet niet of deze kleine hoeveelheden aminozuren een effect van betekenis hebben op de huid. Glutamine en arginine zitten al in ruime hoeveelheden in de meeste eiwitten die in de voeding aanwezig zijn.
Zo bestaat 2 procent van ons wei eiwit isolaat uit arginine. Een maatschep van dit eiwit geeft dan al meer dan 500 mg arginine. Ons ertweneiwit isolaat ('Pea Protein Isolate') bestaat zelfs voor 8% uit arginine!
Wei eiwit bestaat verder voor maar liefst 17% uit glutamine/glutaminezuur. Dat is meer dan 4500 mg per maatschep. Voor ertweneiwit is dit gehalte even hoog.
Carnitine is ook uit de voeding te halen. Het zit vooral in vlees. We bestellen het soms als supplement voor enkele klanten die hier specifiek om vragen.
Collageenhydrolisaat tegen huidveroudering
Ik ben overigens niet bekend met onderzoek waaruit blijkt dat deze aminozuren goed zijn voor de huid. Van het eiwit collageen(hydrolisaat)/ gelatine ken ik dit onderzoek wel. Het gebruik van collageenhydrolisaat zorgt voor de aanvoer van grote hoeveelheden van de aminozuren glycine en proline die nodig zijn voor de aanmaak van nieuw collageen voor de huid. Ook lijkt de inname van collageenhydrolisaat de huid te beschermen tegen veroudering door UVB stralen. UV stralen zijn waarschijnlijk de belangrijkste factor in huidveroudering.
Ik weet niet of deze kleine hoeveelheden aminozuren een effect van betekenis hebben op de huid. Glutamine en arginine zitten al in ruime hoeveelheden in de meeste eiwitten die in de voeding aanwezig zijn.
Zo bestaat 2 procent van ons wei eiwit isolaat uit arginine. Een maatschep van dit eiwit geeft dan al meer dan 500 mg arginine. Ons ertweneiwit isolaat ('Pea Protein Isolate') bestaat zelfs voor 8% uit arginine!
Wei eiwit bestaat verder voor maar liefst 17% uit glutamine/glutaminezuur. Dat is meer dan 4500 mg per maatschep. Voor ertweneiwit is dit gehalte even hoog.
Carnitine is ook uit de voeding te halen. Het zit vooral in vlees. We bestellen het soms als supplement voor enkele klanten die hier specifiek om vragen.
Collageenhydrolisaat tegen huidveroudering
Ik ben overigens niet bekend met onderzoek waaruit blijkt dat deze aminozuren goed zijn voor de huid. Van het eiwit collageen(hydrolisaat)/ gelatine ken ik dit onderzoek wel. Het gebruik van collageenhydrolisaat zorgt voor de aanvoer van grote hoeveelheden van de aminozuren glycine en proline die nodig zijn voor de aanmaak van nieuw collageen voor de huid. Ook lijkt de inname van collageenhydrolisaat de huid te beschermen tegen veroudering door UVB stralen. UV stralen zijn waarschijnlijk de belangrijkste factor in huidveroudering.
Super bedankt voor de informatie!
Waar zitten die collageenhydrolisaat en gelatine in? Zit dat ook in pure whey? Of is dat los te bestellen?
Ik gebruik de pure whey zo'n 3-4x per week
Ik vond het op een site www. [.......] .nl dat het goed voor de huid was vandaar mijn vraag.
alvast bedankt
Waar zitten die collageenhydrolisaat en gelatine in? Zit dat ook in pure whey? Of is dat los te bestellen?
Ik gebruik de pure whey zo'n 3-4x per week
Ik vond het op een site www. [.......] .nl dat het goed voor de huid was vandaar mijn vraag.
alvast bedankt
Gelatine korrels zijn als supplement te bestellen. Het innemen hiervan vinden sommige mensen niet aangenaam. Ze smaken niet zo lekker en lossen niet op. Maar snel doorspoelen met wat vruchtensap is te doen.
Collageenhydrolisaat is eigenlijk hetzelfde als gelatine maar is enzymatisch ‘klein gemaakt’. Het heet ook wel gelatinehydrolisaat. Dit lost goed op. Een goede dosering is zo'n 6 tot 10 gram per dag.
Ik zie veel producten voor dieren maar niet zo snel iets voor mensen wat ook betaalbaar is in de aanbevolen dosering. Ik zie een enkel hoog gedoseerd product voor mensen maar dat bevat ook ijzer. IJzer kan je beter niet als supplement innemen.
U zou eventueel toch eens kunnen informeren naar gelatinekorrels bij vitaminewinkel Body Basics in Amsterdam 020-6442409. Ik heb daar zelf eens een zak van 1 kg besteld voor iets meer dan 20 euro.
Collageenhydrolisaat is eigenlijk hetzelfde als gelatine maar is enzymatisch ‘klein gemaakt’. Het heet ook wel gelatinehydrolisaat. Dit lost goed op. Een goede dosering is zo'n 6 tot 10 gram per dag.
Ik zie veel producten voor dieren maar niet zo snel iets voor mensen wat ook betaalbaar is in de aanbevolen dosering. Ik zie een enkel hoog gedoseerd product voor mensen maar dat bevat ook ijzer. IJzer kan je beter niet als supplement innemen.
U zou eventueel toch eens kunnen informeren naar gelatinekorrels bij vitaminewinkel Body Basics in Amsterdam 020-6442409. Ik heb daar zelf eens een zak van 1 kg besteld voor iets meer dan 20 euro.
Mixen van meerdere suplementen
Creatine Monohydraat 600g
Creatine Monohydraat 600g
1
Klant vraag:
Ik had een tijdje geleden creatine, eiwitpoeder en BCAA-poeder bij jullie gekocht.
Kan je deze suplementen eigenlijk in 1 (water)shake mixen zonder dat ze hun (maximale)effect verliezen, want ik had ergens gelezen dat eitwitten en creatine niet samen gaan.
bijvoorbeeld: 40 gram wheyeiwit, 4 gram bcaa, 4 gram creatine en 400 ml water
Kan je deze suplementen eigenlijk in 1 (water)shake mixen zonder dat ze hun (maximale)effect verliezen, want ik had ergens gelezen dat eitwitten en creatine niet samen gaan.
bijvoorbeeld: 40 gram wheyeiwit, 4 gram bcaa, 4 gram creatine en 400 ml water
Creatine kan zonder problemen gecombineerd worden met eiwitpoeder en BCAA aminozuren. Het effect wordt er niet minder door.