Vraag & antwoord
Neutrale eiwitpoeder zonder smaak
Pure Whey Protein Isolate 2000g
Pure Whey Protein Isolate 2000g
1
Klant vraag:
Waar vind ik hoe je neutrale eiwit poeder kan bestellen?
Ik zie alleen maar smaken staan.
Ik zie alleen maar smaken staan.
De neutrale smaak staat in de lijst als 'naturel'.
De naturel smaakvariant kun je momenteel alleen krijgen bij de eiwitpoeders 'Pure Whey Protein Isolate' en 'Micellar Casein'.
De naturel smaakvariant kun je momenteel alleen krijgen bij de eiwitpoeders 'Pure Whey Protein Isolate' en 'Micellar Casein'.
Gebruik van magnesium bij spierpijn
Magnesium en Taurine
Magnesium en Taurine
1
Klant vraag:
ik wil graag jullie magnesium gaan uitproberen vanwege de spierpijn in mijn benen ( ik voetbal 4 keer per week )
raden jullie aan om dagelijks magnesium te gebruiken of alleen op trainingsdagen ? ( na het sporten )
raden jullie aan om dagelijks magnesium te gebruiken of alleen op trainingsdagen ? ( na het sporten )
Magnesium mag op alle dagen gebruikt worden. Op basis van feedback uit de praktijk heeft de magnesium die je direct na de training neemt wel het meeste effect op spierpijn.
Type maltodextrine
1
Klant vraag:
Hoi, ik heb jullie weight gainer gekocht en nu zie ik dat jullie als koolhydraat maltodextrine gebruiken. Dit zijn dus suikers en deze vermijd ik het liefst zoveel mogelijk. Nu is mijn vraag, wat voor maltodextrose jullie gebruiken? Wat is de verhouding glucose ten opzichte van de sucrose? Hebben jullie producten waar helemaal geen sucrose, suiker, fructose of enige andere vorm van suikers in zit? Dit zou super zijn.
Hoi Niels,
De maltodextrine bevat géén fructose of sucrose / suiker.
Ongeveer 95% van de maltodextrine bestaat uit ketens van glucose (oligosaccahariden en polysacchariden). Ongeveer 5% van de maltodextrine bestaat uit een combinatie van glucose en maltose. Maltose is een disaccharide van twee glucose moleculen.
De maltodextrine bevat géén fructose of sucrose / suiker.
Ongeveer 95% van de maltodextrine bestaat uit ketens van glucose (oligosaccahariden en polysacchariden). Ongeveer 5% van de maltodextrine bestaat uit een combinatie van glucose en maltose. Maltose is een disaccharide van twee glucose moleculen.
Bekijk alle vragen over Gainer/Post Workout
Creatine verlaagt antioxidanten status?
Creatine Monohydraat 600g
Creatine Monohydraat 600g
1
Klant vraag:
Lijkt me toch niet zo verstandig om creatine te slikken nu uit onderzoek is gebleken dat het je antioxidantenniveau in het bloed doet dalen. Dit is wel je beschermingsschild!
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23259853
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23259853
Hoi Rob,
Ik heb even de tijd genomen om een onderbouwde reactie te geven op je stelling. Graag begin ik met een meer algemene benadering. Daarna ga ik meer specifiek in op de studie waarnaar je verwijst.
Creatine is waarschijnlijk het best onderzochte prestatiebevorderende voedingssupplement ter wereld. En met recht. Het werkt goed en is naast het sporten toepasbaar voor het bevorderen van diverse andere processen in het menselijk lichaam. Een simpele zoekopdracht op pubmed met de woorden ‘creatine’ en ‘supplementation’ geeft ruim 1700 resultaten. Dat is heel veel.
Zo nu en dan is er een studie die een verrassende of zorgwekkende uitslag geeft. Vaak wordt dit opgepakt door reguliere media of door bloggers. Vooral ‘slecht nieuws’ kan als een lopend vuurtje over het internet rondgaan.
Eerder was er de bevinding dat de opname van creatine geremd wordt door cafeïne. Dat is een eigen leven gaan leiden op internet. Ook wij hebben die informatie overgenomen. Latere studies hebben een remmend effect van cafeïne niet kunnen bevestigen. Men gaat er daarom nu van uit dat het remmende effect er ook niet is. In de eerste studie is op de een of andere manier een verschil gemeten dat niet was toe te schrijven aan een interactie tussen cafeïne en creatine.
Nu kom ik bij de studie waarnaar jij verwijst. Daarin wordt een afname gemeten in de ‘totale antioxidant status’ van het bloed in de groep personen die creatine gebruikt. Die afname wordt niet gezien in twee groepen proefpersonen die maltodextrine (placebo) of niets gebruiken. Alle proefpersonen volgen een krachttrainingsprotocol.
De afname in antioxidant status is een bijzondere bevinding die inderdaad zorgwekkend kan zijn. Je kunt hier gelijk diep op ingaan en speculeren over de betekenis van de bevinding. Zo heeft krachttraining een direct effect op de antioxidant status via de productie van vrije radicalen en vanwege het voorkomen van ischemie-reperfusie. Dit laatste is het proces van tijdelijk afknelling van de bloedtoevoer. Ischemie-reperfusie heeft een zeer sterk effect op de vorming van vrije radicalen en daarmee op de antioxidant status. Creatine kan dit proces bevorderen door een toename van spiermassa (niet gezien bij deze proefpersonen) en toename van kracht (wel een toename gemeten).
Het schijnt dat sporters op den duur wennen aan de verhoogde vrije radicaalvorming doordat hun antioxidantsysteem sterker wordt. Ik ben verder niet bekend met de ‘ins and outs’ hiervan.
Maar de weg van speculeren over het waarom van de bevinding wil ik eigenlijk niet eens bewandelen. Ik kijk eerst liever wat andere studies hebben gevonden.
Een nieuwe zoekopdracht in PubMed met de termen ‘creatine supplementation oxidative stress’ levert 191 resultaten op. Het eerste resultaat heeft als titel ‘Creatine supplementation attenuates pulmonary and systemic effects of lung ischemia and reperfusion injury’. Met andere woorden: creatine doet hier het tegenovergestelde als wat gevonden is in de studie waarnaar je verwijst. Creatine remt de effecten van ischemie-reperfusie in de longen. Het is natuurlijk geen sportsetting. Maar het geeft wel een indicatie dat creatine suppletie wellicht goed is voor je antioxidatieve capaciteiten.
Het tweede abstract dat naar boven komt in PubMed heeft als titel ‘Creatine and the Liver: metabolism and possible interactions’. De samenvatting meldt onder meer over creatine dat ‘Antioxidant effects have been found in several studies…’.
Het derde abstract dat ik zie is niet relevant, maar de vierde heeft een veelzeggende titel: 'Creatine supplementation decreases plasma lipid peroxidation markers and enhances anaerobic performance in rats.' De hier genoemde afname van lipide peroxidatie is eveneens een teken van een verbeterde antioxidatieve werking!
Verder ga ik niet (tot en met nr. 10 zijn er verder geen relevante bevindingen). Wat ik hoop dat hieruit duidelijk wordt, is dat er in ieder geval geen sterk bewijs is dat creatine schadelijk zou zijn. In tegendeel. Er zijn heel veel studies die aangeven dat creatine diverse positieve effecten heeft op het lichaam. Veel ‘life-extensionist’ gebruiken creatine daarom als basissupplement.
Nog even terug naar de studie met de opmerkelijke vondst. De creatine die de proefpersonen kregen, is betrokken van een lokale supplementenshop die haar supplementen richt op bodybuilders en vechtsporters. Het is voor een wetenschappelijke studie een enigszins opmerkelijke manier om aan je materiaal te komen.
Het is bekend dat veel supplementen gericht op de doelgroep bodybuilders en vechtsporters vervuilingen kunnen bevatten. Niet zomaar vervuilingen, maar farmacologisch actieve stoffen die een slechte invloed hebben op de gezondheid. Zou een vervuiling van het gebruikte creatine supplement de antioxidatieve status van de proefpersonen onderuit hebben gehaald?
Kris
Ik heb even de tijd genomen om een onderbouwde reactie te geven op je stelling. Graag begin ik met een meer algemene benadering. Daarna ga ik meer specifiek in op de studie waarnaar je verwijst.
Creatine is waarschijnlijk het best onderzochte prestatiebevorderende voedingssupplement ter wereld. En met recht. Het werkt goed en is naast het sporten toepasbaar voor het bevorderen van diverse andere processen in het menselijk lichaam. Een simpele zoekopdracht op pubmed met de woorden ‘creatine’ en ‘supplementation’ geeft ruim 1700 resultaten. Dat is heel veel.
Zo nu en dan is er een studie die een verrassende of zorgwekkende uitslag geeft. Vaak wordt dit opgepakt door reguliere media of door bloggers. Vooral ‘slecht nieuws’ kan als een lopend vuurtje over het internet rondgaan.
Eerder was er de bevinding dat de opname van creatine geremd wordt door cafeïne. Dat is een eigen leven gaan leiden op internet. Ook wij hebben die informatie overgenomen. Latere studies hebben een remmend effect van cafeïne niet kunnen bevestigen. Men gaat er daarom nu van uit dat het remmende effect er ook niet is. In de eerste studie is op de een of andere manier een verschil gemeten dat niet was toe te schrijven aan een interactie tussen cafeïne en creatine.
Nu kom ik bij de studie waarnaar jij verwijst. Daarin wordt een afname gemeten in de ‘totale antioxidant status’ van het bloed in de groep personen die creatine gebruikt. Die afname wordt niet gezien in twee groepen proefpersonen die maltodextrine (placebo) of niets gebruiken. Alle proefpersonen volgen een krachttrainingsprotocol.
De afname in antioxidant status is een bijzondere bevinding die inderdaad zorgwekkend kan zijn. Je kunt hier gelijk diep op ingaan en speculeren over de betekenis van de bevinding. Zo heeft krachttraining een direct effect op de antioxidant status via de productie van vrije radicalen en vanwege het voorkomen van ischemie-reperfusie. Dit laatste is het proces van tijdelijk afknelling van de bloedtoevoer. Ischemie-reperfusie heeft een zeer sterk effect op de vorming van vrije radicalen en daarmee op de antioxidant status. Creatine kan dit proces bevorderen door een toename van spiermassa (niet gezien bij deze proefpersonen) en toename van kracht (wel een toename gemeten).
Het schijnt dat sporters op den duur wennen aan de verhoogde vrije radicaalvorming doordat hun antioxidantsysteem sterker wordt. Ik ben verder niet bekend met de ‘ins and outs’ hiervan.
Maar de weg van speculeren over het waarom van de bevinding wil ik eigenlijk niet eens bewandelen. Ik kijk eerst liever wat andere studies hebben gevonden.
Een nieuwe zoekopdracht in PubMed met de termen ‘creatine supplementation oxidative stress’ levert 191 resultaten op. Het eerste resultaat heeft als titel ‘Creatine supplementation attenuates pulmonary and systemic effects of lung ischemia and reperfusion injury’. Met andere woorden: creatine doet hier het tegenovergestelde als wat gevonden is in de studie waarnaar je verwijst. Creatine remt de effecten van ischemie-reperfusie in de longen. Het is natuurlijk geen sportsetting. Maar het geeft wel een indicatie dat creatine suppletie wellicht goed is voor je antioxidatieve capaciteiten.
Het tweede abstract dat naar boven komt in PubMed heeft als titel ‘Creatine and the Liver: metabolism and possible interactions’. De samenvatting meldt onder meer over creatine dat ‘Antioxidant effects have been found in several studies…’.
Het derde abstract dat ik zie is niet relevant, maar de vierde heeft een veelzeggende titel: 'Creatine supplementation decreases plasma lipid peroxidation markers and enhances anaerobic performance in rats.' De hier genoemde afname van lipide peroxidatie is eveneens een teken van een verbeterde antioxidatieve werking!
Verder ga ik niet (tot en met nr. 10 zijn er verder geen relevante bevindingen). Wat ik hoop dat hieruit duidelijk wordt, is dat er in ieder geval geen sterk bewijs is dat creatine schadelijk zou zijn. In tegendeel. Er zijn heel veel studies die aangeven dat creatine diverse positieve effecten heeft op het lichaam. Veel ‘life-extensionist’ gebruiken creatine daarom als basissupplement.
Nog even terug naar de studie met de opmerkelijke vondst. De creatine die de proefpersonen kregen, is betrokken van een lokale supplementenshop die haar supplementen richt op bodybuilders en vechtsporters. Het is voor een wetenschappelijke studie een enigszins opmerkelijke manier om aan je materiaal te komen.
Het is bekend dat veel supplementen gericht op de doelgroep bodybuilders en vechtsporters vervuilingen kunnen bevatten. Niet zomaar vervuilingen, maar farmacologisch actieve stoffen die een slechte invloed hebben op de gezondheid. Zou een vervuiling van het gebruikte creatine supplement de antioxidatieve status van de proefpersonen onderuit hebben gehaald?
Kris
Versnelde veroudering door eiwitten?
Pure Whey Protein Isolate 2000g
Pure Whey Protein Isolate 2000g
2
Klant vraag:
Meer een algemene vraag over eiwitten. Zorgt juist het nemen van extra eiwitten en dan bijzonder door het nemen van eiwitshakes, niet voor een versnelde veroudering en kans op hart en vaatziekten?
Hoi Richard,
Vanuit dierstudies met onder meer ratten en muizen is bekend dat het eten van kleinere hoeveelheden voedsel de veroudering vertraagt ten opzichte van het eten van normale hoeveelheden voedsel. Of het eten van meer voedsel en speciaal het eten van meer eiwit de veroudering versnelt, is niet met een simpele ja of nee te beantwoorden.
Ter overweging het volgende: Het is bekend dat meer eiwit, maar ook het eten van meer koolhydraten de aanmaak van insuline en insuline groeifactor verhoogt. (Vet verhoogt alleen insuline groeifactor).
Insuline en insulinegroeifactor zijn noodzakelijk voor herstel en groei. Maar deze hormonen hebben ook de mogelijkheid om verouderingsprocessen en ziekteprocessen te versnellen. Welke impact ze hebben is onder meer afhankelijk van de mate van activiteit van een persoon.
Het moderne westerse 'recept voor ziekte' is matige activiteit en overmatige consumptie.
Wanneer intensieve sportbeoefening gecombineerd wordt met een hoge inname van voedsel en eiwitten zie je dat het lichaam in staat is tot beter herstel. Een verhoogde inname van voedingsstoffen 'supercharged' veel cellulaire en hormonale herstelmechanismen.
Het is geen vreemd idee om te stellen dat intensieve sportbeoefening gezonder is wanneer je het lichaam extra voedingsstoffen aanbiedt. Zonder de extra inname van voedingsstoffen (uit voeding of eventueel supplementen) verzwakt het lichaam te veel. Je pleegt dan roofbouw op je lichaam.
Is intensieve sportbeoefening gezond? Je moet er immers veel voor eten. Je veroorzaakt ook veel oxidatieve schade die het lichaam weer moet herstellen. De vraag of sportbeoefening met of zonder aanvullende voeding/ supplementen gezond is, kan je vanuit veel invalshoeken beantwoorden.
Als je op de vraag ingaat vanuit allerlei deelaspecten zoals insuline productie, of oxidatieve schade dan kan je er jaren over praten en het oneens blijven. Het is misschien meer zinvol om er met een helikopterview naar te kijken. En misschien enigszins met een filosofische bril op.
Als je oudere mensen ziet. Welke mensen zijn er gezond? Je zou kunnen zeggen, de mensen die het sterkste zijn. De sterkere mensen kunnen het langste voor zichzelf zorgen. Maar wat maakt je sterk? Zijn mensen sterk omdat ze gezond zijn? Of zijn mensen gezond omdat ze sterk zijn en veel blijven doen?
Sarcopenia, ofwel spierzwakte als gevolg van veroudering, is momenteel een steeds groter probleem onder ouderen. Men doet studies met wei eiwit en het aminozuur leucine om dit probleem aan te pakken. Krachttraining bij ouderen werkt. Het maakt dat ze de dagelijkse handelingen beter kunnen verrichten. Ze kunnen langer zelfstandig functioneren. De combinatie van krachttraining met wei eiwit werkt nog beter. Misschien verouderen de ouderen sneller op cellulair niveau. Maar het herstel op cellulair niveau maakt wel dat ze beter opgewassen zijn tegen de belastingen van het leven.
Er zijn mensen die hun leven willen rekken door middel van calorische restrictie (minder koolhydraten, eiwitten en vetten). Dit kan echter leiden tot onder meer botontkalking, spierzwakte en een beperkt libido.
De beste mix van 'longevity' en een sterk lichaam is waarschijnlijk te bereiken door regelmatig te vasten (ook goed voor je 'darmflora'!) zonder een calorisch tekort. Het vasten stimuleert de schoonmaak op cellulair niveau. Het remt kanker en misschien hart- en vaatziekten. Doordat je wel genoeg eet en zelfs per tijdseenheid meer eet, is de opbouw van spierweefsel misschien nog beter dan iemand die een calorische gebalanceerd dieet volgt zonder periodes van vasten. (Wil je groeien / zwaarder worden, dan moet je de hele dag door veel eten).
Voor meer informatie hierover zoek je op 'intermittent fasting'.
Kris
Vanuit dierstudies met onder meer ratten en muizen is bekend dat het eten van kleinere hoeveelheden voedsel de veroudering vertraagt ten opzichte van het eten van normale hoeveelheden voedsel. Of het eten van meer voedsel en speciaal het eten van meer eiwit de veroudering versnelt, is niet met een simpele ja of nee te beantwoorden.
Ter overweging het volgende: Het is bekend dat meer eiwit, maar ook het eten van meer koolhydraten de aanmaak van insuline en insuline groeifactor verhoogt. (Vet verhoogt alleen insuline groeifactor).
Insuline en insulinegroeifactor zijn noodzakelijk voor herstel en groei. Maar deze hormonen hebben ook de mogelijkheid om verouderingsprocessen en ziekteprocessen te versnellen. Welke impact ze hebben is onder meer afhankelijk van de mate van activiteit van een persoon.
Het moderne westerse 'recept voor ziekte' is matige activiteit en overmatige consumptie.
Wanneer intensieve sportbeoefening gecombineerd wordt met een hoge inname van voedsel en eiwitten zie je dat het lichaam in staat is tot beter herstel. Een verhoogde inname van voedingsstoffen 'supercharged' veel cellulaire en hormonale herstelmechanismen.
Het is geen vreemd idee om te stellen dat intensieve sportbeoefening gezonder is wanneer je het lichaam extra voedingsstoffen aanbiedt. Zonder de extra inname van voedingsstoffen (uit voeding of eventueel supplementen) verzwakt het lichaam te veel. Je pleegt dan roofbouw op je lichaam.
Is intensieve sportbeoefening gezond? Je moet er immers veel voor eten. Je veroorzaakt ook veel oxidatieve schade die het lichaam weer moet herstellen. De vraag of sportbeoefening met of zonder aanvullende voeding/ supplementen gezond is, kan je vanuit veel invalshoeken beantwoorden.
Als je op de vraag ingaat vanuit allerlei deelaspecten zoals insuline productie, of oxidatieve schade dan kan je er jaren over praten en het oneens blijven. Het is misschien meer zinvol om er met een helikopterview naar te kijken. En misschien enigszins met een filosofische bril op.
Als je oudere mensen ziet. Welke mensen zijn er gezond? Je zou kunnen zeggen, de mensen die het sterkste zijn. De sterkere mensen kunnen het langste voor zichzelf zorgen. Maar wat maakt je sterk? Zijn mensen sterk omdat ze gezond zijn? Of zijn mensen gezond omdat ze sterk zijn en veel blijven doen?
Sarcopenia, ofwel spierzwakte als gevolg van veroudering, is momenteel een steeds groter probleem onder ouderen. Men doet studies met wei eiwit en het aminozuur leucine om dit probleem aan te pakken. Krachttraining bij ouderen werkt. Het maakt dat ze de dagelijkse handelingen beter kunnen verrichten. Ze kunnen langer zelfstandig functioneren. De combinatie van krachttraining met wei eiwit werkt nog beter. Misschien verouderen de ouderen sneller op cellulair niveau. Maar het herstel op cellulair niveau maakt wel dat ze beter opgewassen zijn tegen de belastingen van het leven.
Er zijn mensen die hun leven willen rekken door middel van calorische restrictie (minder koolhydraten, eiwitten en vetten). Dit kan echter leiden tot onder meer botontkalking, spierzwakte en een beperkt libido.
De beste mix van 'longevity' en een sterk lichaam is waarschijnlijk te bereiken door regelmatig te vasten (ook goed voor je 'darmflora'!) zonder een calorisch tekort. Het vasten stimuleert de schoonmaak op cellulair niveau. Het remt kanker en misschien hart- en vaatziekten. Doordat je wel genoeg eet en zelfs per tijdseenheid meer eet, is de opbouw van spierweefsel misschien nog beter dan iemand die een calorische gebalanceerd dieet volgt zonder periodes van vasten. (Wil je groeien / zwaarder worden, dan moet je de hele dag door veel eten).
Voor meer informatie hierover zoek je op 'intermittent fasting'.
Kris
Nog een opmerking ten aanzien van het 'intermittent fasting'. Deze voedingswijze kan negatief uitpakken voor mensen met overgewicht en mensen met vermoeidheidsklachten.
Kris
Kris
Rvs waterfles met of zonder coating
RVS waterfles
RVS waterfles
1
Klant vraag:
zit er een coating aan de binnenkant van de rvs waterfles
De waterfles heeft geen coating.
Houdbaarheid proteïnepoeders
Whey Temptation 750g
Whey Temptation 750g
1
Klant vraag:
Beste,
Hoe lang is de houdbaarheid van deze proteïnepoeders?
Als je bijvoorbeeld 15 Kg besteld kan je voor minstens 15 maanden verder, maar is deze ook zo lang houdbaar.
Hoe lang is de houdbaarheid van deze proteïnepoeders?
Als je bijvoorbeeld 15 Kg besteld kan je voor minstens 15 maanden verder, maar is deze ook zo lang houdbaar.
Hoi Stefaan,
De standaard houdbaarheid van het eiwitpoeder is 18 maanden wanneer de zakken net geproduceerd zijn. De houdbaarheid van de zakken in ons magazijn komt eigenlijk nooit onder de 12 maanden.
Uiteraard is het van groot belang dat de zak na gebruik steeds goed wordt gesloten. Het is aan te bevelen om een kleinere hoeveelheid poeder over te scheppen of over te gieten in een kleinere verpakking. Bijvoorbeeld een pot of emmer. Dit is dan je voorraad voor dagelijks gebruik. Dit moet uiteraard gebeuren zonder met de handen het poeder in de zak aan te raken. Ook moet het 'ompakken' niet in een vochtige ruimte plaatsvinden.
Kris
De standaard houdbaarheid van het eiwitpoeder is 18 maanden wanneer de zakken net geproduceerd zijn. De houdbaarheid van de zakken in ons magazijn komt eigenlijk nooit onder de 12 maanden.
Uiteraard is het van groot belang dat de zak na gebruik steeds goed wordt gesloten. Het is aan te bevelen om een kleinere hoeveelheid poeder over te scheppen of over te gieten in een kleinere verpakking. Bijvoorbeeld een pot of emmer. Dit is dan je voorraad voor dagelijks gebruik. Dit moet uiteraard gebeuren zonder met de handen het poeder in de zak aan te raken. Ook moet het 'ompakken' niet in een vochtige ruimte plaatsvinden.
Kris
Bekijk alle vragen over Whey Temptation 750g
Is haver te gebruiken tijdens afvallen?
Bulk Oats 5000g
Bulk Oats 5000g
1
Klant vraag:
Geachte heer/mevrouw,
Mijn vraag is of haver ook een uitstekende vervanger voor o.a. brood is om te gebruiken in een voedingspatroon om af te vallen.
Hopelijk kunt u antwoord geven op mijn vraag.
Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,
Roy Staassen
Mijn vraag is of haver ook een uitstekende vervanger voor o.a. brood is om te gebruiken in een voedingspatroon om af te vallen.
Hopelijk kunt u antwoord geven op mijn vraag.
Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,
Roy Staassen
Hi Roy,
Mensen met een goede insulinegevoeligheid, kunnen goed afvallen of op gewicht blijven met een koolhydraatrijke voeding. De meeste mensen die willen afvallen hebben een minder goed insulinegevoeligheid waardoor vetcellen de koolhydraten makkelijker zullen opslaan.
Haver is koolhydraatrijk. Voor mensen met overgewicht is het daardoor niet het ideale voedsel. Maar het is zeker geen fout of verboden voedsel. Haver kan beter zijn dan brood. Vooral wanneer het niet belegd wordt met eventueel dikmakend broodbeleg.
Kris
Mensen met een goede insulinegevoeligheid, kunnen goed afvallen of op gewicht blijven met een koolhydraatrijke voeding. De meeste mensen die willen afvallen hebben een minder goed insulinegevoeligheid waardoor vetcellen de koolhydraten makkelijker zullen opslaan.
Haver is koolhydraatrijk. Voor mensen met overgewicht is het daardoor niet het ideale voedsel. Maar het is zeker geen fout of verboden voedsel. Haver kan beter zijn dan brood. Vooral wanneer het niet belegd wordt met eventueel dikmakend broodbeleg.
Kris
Gehalte suiker in premium pro eiwitreep
Premium Pro 50g reep
Premium Pro 50g reep
2
Klant vraag:
Hoeveel suiker en verzadigde vetten zitten er in deze reep?
Hoi Paul,
De premium pro eiwitreep is de enige eiwitreep waarin geen intensieve zoetstoffen en suikeralcoholen zijn gebruikt. Het bevat daarom een relatief groot aandeel suikers. Per eiwitreep is dit 11 gram suikers voor de smaak chocola. Voor de smaak aardbeibanaan is het 11,7 gram en french vanilla komt op 12,0 gram per reep.
Het gehalte verzadigd vet is al volgt:
Chocola: 3,2 gram
Aardbei banaan: 3,3 gram
French vanilla: 3,1 gram
De premium pro eiwitreep is de enige eiwitreep waarin geen intensieve zoetstoffen en suikeralcoholen zijn gebruikt. Het bevat daarom een relatief groot aandeel suikers. Per eiwitreep is dit 11 gram suikers voor de smaak chocola. Voor de smaak aardbeibanaan is het 11,7 gram en french vanilla komt op 12,0 gram per reep.
Het gehalte verzadigd vet is al volgt:
Chocola: 3,2 gram
Aardbei banaan: 3,3 gram
French vanilla: 3,1 gram
Een correctie ten aanzien van wat ik hierboven schreef over suikeralcoholen. Er wordt gebruik in deze reep gemaakt van glycerine (glycerol). Dit is officieel een suikeralcohol.
P.S. De receptuur is onlangs gewijzigd. De ingrediëntenlijst op de productpagina is aangepast.
P.S. De receptuur is onlangs gewijzigd. De ingrediëntenlijst op de productpagina is aangepast.
Bekijk alle vragen over Premium Pro 50g reep
Smaak?
1
Klant vraag:
Wat voor smaak heeft deze bcaa poeder? Normaal worden bcaa’s erg gezoet zodat t drinkbaar wordt. Liever heb ik ongezoete, maar ben bang dat t dan amper drinkbaar wordt.
Hoi Dennis,
Het instant BCAA poeder is zonder smaakstof en ongezoet. Toch is de smaak een stuk minder bitter dan standaard BCAA poeder. Bij de instantisering is een laagje lecithine om de fijne BCAA-korreltjes heen gelegd. Dit dunne laagje lecithine zorgt ervoor dat een groot deel van de bittere smaak gemaskeerd wordt.
Kris
Het instant BCAA poeder is zonder smaakstof en ongezoet. Toch is de smaak een stuk minder bitter dan standaard BCAA poeder. Bij de instantisering is een laagje lecithine om de fijne BCAA-korreltjes heen gelegd. Dit dunne laagje lecithine zorgt ervoor dat een groot deel van de bittere smaak gemaskeerd wordt.
Kris
Bekijk alle vragen over Amino's